Kur’An’Dan Dua Ayetleri 4 |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kur’An’Dan Dua Ayetleri 4Rahman ve Rahîm Allah’ın adıyla… Bizden üzüntüyü gideren Allah’a övgüler olsun Rabbimiz, gerçekten de Bağışlayandır, Takdir Edendir O ki bir armağan olarak bizi kalınacak bir yurda yerleştirdi Orada ne bir yorulma, ne de bir bıkkınlık duyarız Fatır Suresi Ayet 34-35Gökleri ve yeri yaratan, duyu organlarıyla algılanamayanı ve algılanabilenleri bilen Tanrım! Kullarının anlaşmazlığa düştükleri konularda Sen karar vereceksin Zümer Suresi Ayet 46Rabbimiz ! Rahmetin ve bilgin her şeyi kuşatmıştır Tövbe edenleri ve senin yoluna uyanları bağışla ve onları cehennem azabından koru Rabbimiz ! Onları kendilerine vaat ettiğin Adn cennetlerine koy Atalarından, eşlerinden ve soylarından iyi olanları da Şüphesiz Sen Üstünsün, Bilgesin Ve onları kötülüklerden koru O gün kimi kötülüklerden korursan gerçekten ona merhamet etmişsindir İşte büyük kurtuluş budur Mümin Suresi Ayet 7-9 Rabbim ! Beni, anne ve babama verdiğin nimetlere şükretmeye, hoşnut olacağın iyi işler yapmaya yönelt Benim soyumu ıslah et Ben bağışlanma dileyip, Sana teslim olanlardanım Ahkaf Suresi Ayet 15Rabbimiz ! Bizi ve bizden önce inanmış olan kardeşlerimizi affet ve kalplerimizde inananlara karşı bir kin bırakma Rabbimiz sen Esirgeyensin, Şefkatlisin Haşr Suresi Ayet 10O Allah ki O’ndan başka tanrı yoktur Duyu organlarıyla algılanamayanı da algılanabileni de bilen O’dur O Merhametlidir, Şefkatlidir O Allah ki O’ndan başka tanrı yoktur O Hükmedendir, Kutsaldır, Güvenilirdir, İnancın Kaynağıdır, Koruyandır, Üstündür, Zorlayandır, Azametlidir Allah onların ortak koştuklarından çok yücedir O Allah’tır Yaratan, Var Eden, Biçim Veren O’dur En güzel isimler O’nundur Göklerde ve yerde ne varsa O’nu yüceltir O Üstündür, Bilgedir Haşr Suresi Ayet 22-24Rabbimiz ! Biz Sana dayanıyoruz ve Sana yöneliyoruz Dönüş Sana’dır Rabbimiz ! Bizi inkarcılar için bir fitne aracı yapma, bizi affet Rabbimiz ! Sen Üstünsün, Bilgesin Mümtehine Suresi Ayet 4-5Rabbimiz ! Bizim ışığımızı tamamla ve bizi affet Sen her şeye gücü yetensin Tahrim Suresi Ayet 8Rabbim ! Beni, anne-babamı, inanmış olarak evime gireni, inanan erkekleri ve inanan kadınları affet Zalimlerin ise ancak yıkımlarını arttır Nuh Suresi Ayet 28De ki : Açılışın Rabbine sığınırım Yarattıklarının kötülüğünden Çöktüğü zaman karanlığın kötülüğünden Düğümlere üfleyenlerin kötülüğünden Kıskandığı zaman kıskancın kötülüğünden Felak SuresiDe ki : İnsanların Rabbine sığınırım İnsanların Hükmedenine İnsanların Tanrısına Sinsi fısıldayıcının kötülüğünden O insanların göğüslerine fısıldar O cinlerden de, insanlardan da olur Nas Suresialıntı |
|
|
|