Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
davut, kara, paşa

Kara Davut Paşa

Eski 08-02-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Kara Davut Paşa

Boşnak asıllı Osmanlı sadrazamı Enderunda yetişti ve III Mehmed döneminde saraya çuhadar, 1604'te de kapıcıbaşı oldu ve saraydan ayrıldı Rumeli Beylerbeyliği yaptı Sultan I Mustafa'nın tahta geçmesiyle Kaptan-ı Derya oldu ve tekrar Rumeli Beylerbeyliğine getirildi I Mustafa'nın kız kardeşi ile evlenerek saraya damat oldu ve vezirliğe yükseldi Sırasıyla Silistre beylerbeyi, Hotin Seferi sırasında da Rumeli Beylerbeyi oldu

Valide Sultan'ın etkisinde kaldı ve Valide Sultan tarafından sadrazamlığa getirildi II Osman'ı öldürtmekle görevlendirildi Padişahtan aldığı ferman ve Rumeli ve Anadolu kazaskerlerinin verdiği fetvalarla II Osman'ı öldürtmek zorunda kaldı Bunun üzerine halkın nefretini kazanarak görevinden azledildi Yeniçerilerle sipahilerin kendisini öldürmek istemeleri üzerine saklandı, fakat bir süre sonra yeniçeriler tarafından yakalandı Padişahın, II Osman'ın öldürülmesi için verdiği fermanı ve kazaskerlerin verdiği fetvaları gösterdi ise de, sadrazam Gürcü Mehmed Paşa'nın emriyle öldürüldü

osmanlı700

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com