Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
emaneti, mukaddes

Emanet-İ Mukaddes

Eski 08-02-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Emanet-İ Mukaddes

EMANET-İ MUKADDES

Kutsal emanetler anlamına gelen Emanat-ı Mukaddes, Topkapı Sarayı'nın hazine dairesinde saklanmakta olan, kutsal olarak bilinen kişilere ait eşyalar için kullanılır

Bu eşyalar; üzerinde Hz Muhammed'in ayak izinin bulunduğu bir taş, Hz Muhammed'in bir dişi, Hırka-i Şerif yada Hırka-i saadet denilen Hz Muhammed'in hırkası, Hz Muhammed'e ait bir çift nalın; bir seccade, sancaki yay, biri Hz Şuayb'ın iki asa, Hz İbrahim'im kazanı, Hz Davud'un kılıcı, Hz Nuh'un tenceresi, Hz Yusuf'un gömleği, 4 Halifenin sarıkları, İmam Hüseyin'in gömleği, Hz Ebubekir'in seccadesi, Halife Osman'ın elyazısıyle bir Kur'an-ı Kerim, Cafer Tayyar'ın kılıcı, Halit bin Zeyd'in kılıcı, Kabe'nin anahtarı ve bunların dışında kutsal olduğu bilinen kişilere ait bazı altın eşya ve silah

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com