|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
anzak, görüşleri, hakkındaki, ordusu, ordusunun, türk |
![]() |
Anzak Ordusunun Türk Ordusu Hakkındaki Görüşleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Anzak Ordusunun Türk Ordusu Hakkındaki GörüşleriAnzak Ordusunun Türk Ordusu Hakkındaki Görüşleri --------------------------------------------------------------------------- ----- * Biz Çanakkale Yarımadası'ndan Türklerle savaşarak ve binlerce insanımızı kaybederek, kahraman Türk Milleti'ne ve onun eşsiz vatan sevgisine duyduğumuz büyük takdir ve hayranlıkla ayrıldık ![]() ![]() ![]() ( Lord Casey, Avustralya Genel Valisi, 1940 ) ____________________________________ * Cesur, girişken ve şakacıydılar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ( Avustralyalı 94 yaşında Albert Roy Kyle ) ____________________________________ * Gelibolu'dan önce Türk'ü fazla tanımıyorduk ![]() ![]() ![]() ![]() ( Yeni Zelandalı 100 yaşında Martin A ![]() ____________________________________ * Türk askeri cesurdu ![]() ![]() ( Avustralyalı 96 yaşında H ![]() ![]() ____________________________________ * Şunu söyleyebilirim ki, Kanlı Sırt Çarpışmaları, Çanakkale Savaşları'nın en şiddetli çarpışmalarındandı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ( Avustralyalı 97 yaşında Arthur T ![]() ____________________________________ * Türkler dürüst savaşçıydılar ![]() ![]() ![]() ( Yeni Zelandalı Cedric Stpolyion Smith ) ____________________________________ * Türklere asker olarak saygı duyduk ![]() ![]() ![]() ( Avustralyalı 96 yaşında Ernest George Guest ) ____________________________________ * Ülkeme, Türk'e asker olarak savaş yeteneği için ve bir dereceye kadar da yaşam biçimlerine saygı duygularımla döndüm ![]() ( Avustralyalı 94 yaşında Thomas William Epps ) ____________________________________ * Savaşın sonlarına doğru izlenimimiz, onların kolay yenilmeyen sıkı savaşçılar olduğu şeklindeydi ![]() ( Yeni Zelandalı 96 yaşında Alfred Douglas Dusley ) ____________________________________ * Türkler iyi ve dürüst savaşçıydılar ![]() ![]() ![]() ( Yeni Zelandalı 97 yaşında Arthur Barleet ) ____________________________________ * Savaş bitip ülkeme evime döndüğümde memnundum ![]() ![]() ( Avustralyalı 92 yaşında John Henry Norris ) ____________________________________ * Gelibolu'da kaldığım süre içinde Türkler'in herhangi bir çirkin ya da alçakça tutum ve eylemini işitmedim ![]() ![]() ( Avustralyalı 97 yaşında C ![]() ![]() ____________________________________ * Türkler ve Türkiye hakkında hiçbir bilgim yoktu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Türklerle çarpıştığımız sürece, onlar hakkında şahsi bir fikir edinemedim ![]() ![]() Siperlerde üşüyor ve sadece tek bir şey yapmaya uğraşıyorduk: Sağ kalmak ![]() Onların dürüst, Almanlardan daha dürüst savaşçı olduklarını düşünüyorum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sadece (eski) Türk askerlerinden biriyle tanışmak isterdim ![]() ![]() ( Russel John James Weir - Yeni Zelanda 1894 doğumlu ) ___________________________________ * " Avustralya'yı terk ettiğimizde Türkiye'ye gideceğimizi bilmiyorduk ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ( C ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ____________________________________ * " Onlar da bizim gibi ülkeleri için savaşıyorlardı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ( E ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ____________________________________ * " İyi dürüst ve cesur askerdiler ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Türkiye'yi ve Türkleri de hiç tanımıyorduk ![]() ![]() ![]() ( J ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|