Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
paşa, siyavuş

Siyavuş Paşa

Eski 08-02-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Siyavuş Paşa

Köprülü Mehmed Paşa'nın kölesiydi ve onun kızıyla evlendi Fazıl Ahmed Paşa'nın sadrazamlığında onun kapıcılar kethüdası oldu Fazıl Ahmed Paşa ile birlikte Uyvar, Girit ve Kamaniçe Seferlerine katıldı Rikabı Hümayun kapıcılar kethüdalığına getirildi (1676) Koca Mustafa Paşa'nın sadrazamlığında küçük imrahor tayin edildi (1678) Çehrin seferine katıldı Silahtar oldu (1681) İkinci Viyana kuşatmasına cebecibaşı olarak katıldı; sipahiler ağası oldu (1684) Aynı yıl Diyarbakır Valiliğine, sonra Bosna (1685) ve Halep (1687) valiliklerine getirildi

Varadin'de bulunduğu sırada askerleri sadrazam Sarı Süleyman Paşa aleyhine kışkırttı ve kendisini sadrazam ilan ettirdi Sultan Dördüncü Mehmed askerin bu isteğini kabul ederek sadrazamlık mührünü gönderdi Siyavuş paşa kayınbiraderi Fazıl Mustafa Paşa ile anlaşarak Sultan Dördüncü Mehmed'i tahttan indirdi Sultan İkinci Süleyman padişah oldu Ordu ile birlikte İstanbul'a döndü İstanbul'da isyan eden askerler tarafından öldürüldü

osmanlı700

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com