Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
ensârî, eyyûb

Eyyub El Ensari (Hz.)

Eski 08-02-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Eyyub El Ensari (Hz.)

Eyyub el Ensari Medine'nin Hazrec boyundandı Hz Muhammed'e (sav) ilk inananlardan ve Akabe'de yapılan ant içmeye katılanlar arasındaydı Hz Muhammed (sav), Medine'ye göç ettikten sonra, mescit ve yanındaki odalar yapılıncaya kadar Eyyub el Ensari'nin evinde kaldı Hz Muhammed'in (sav) kumandası altında yapılan tüm savaşlara katıldı ve büyük yararlılıklar gösterdi Hz Muhammed (sav) vefat edince halife Ali'nin yanına gitti Cemel, Sıffın ve Nerivan savaşlarına katılan Eyyub el Ensari, Bizans'a karşı savaştı Yezid kumandasında İstanbul üzerine yürüyen orduda yer aldı (671) İstanbul kuşatmasında şehit oldu Sonradan İstanbul'da türbesinin yapıldığı semte adı verildi

osmanlı700

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com