Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
halil, hamid, paşa

Halil Hamid Paşa

Eski 08-02-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Halil Hamid Paşa

Küçük yaşlarda İstanbul'a gelmiş, katipliklerde ve Beylikçi maiyetinde çalışmıştır Sultan I Abdülhamid zamanında sadrazamlıkta bulunan Osmanlı Vezirlerindendir

Babadağı'nda görev yaparken Divanı Hümayun Hocalığı rütbesini kazandı Devlet işlerindeki başarılarından dolayı 1779 yılında Büyük Tezkereciliğe ve Dahiliye Nazırlığı görevlerine getirildi 1780 yılında Tersane Emini ve bir sene sonra da Dahiliye Nazırı oldu 1782'de Sadrazamlığa atandı Daha sonra görevinden azledildi ve Gelibolu'ya sürgün edildi Bir süre sonra Bozcaada'ya getirildi ve burada başı kesilerek öldürüldü

osmanlı700

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com