Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
hüsâmeddîn, paşa

Hüsameddin Paşa

Eski 08-02-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hüsameddin Paşa




Türk mutasarıfı ve Kaptan-ı Derya' sıdır Tersanede yetişti Zamanla tersane kethüdalığına getirildi Bu görevinden azledilen Hüsameddin Paşa 1668 yılında mirmiran olarak mutasarrıflığa getirildi Bir yıl sonra vezirlik verilerek Kaptan-ı Deryalığa tayin edildi

Çeşme olayında İngilizlerle karşılaştı Cezayirli Hasan Paşa' nın tavsiyelerine uymayarak Osmanlı donanmasını Çeşme limanında topladı Bu durum Osmanlı gemilerinin hareket etmesine engel oldu İngiliz amirali Elfinston limanın ağzını kapayarak Osmanlı gemilerini ateşe verdi Kaptan-ı Derya Hüsameddin Paşa, baştardısı ile Sakız Adası' na sığındı ve daha sonra İzmir' e geldi Burada iken azledildi (1770)

osmanlı700

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.