Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
abdullah, ibn, münâzil

Abdullah İbn Münâzil Ks.

Eski 08-01-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Abdullah İbn Münâzil Ks.

EBÛ ALİ SAKAFİ KONUŞURKEN, İBN MÜNÂZİL ONA:

-ÖLÜME HAZIL OL, ÇÜNKÜ BUNDAN KURTULMANIN ÇARESİ YOKTUR, DEDİ EBÛ ALİ:

-SEN HAZIR OL, DEDİ BUNUN ÜZERİNE İBN MÜNAZİL, ELİNE BİR YASTIK ALDI, BAŞINI BUNUN ÜZERİNE KOYDU VE: "BEN ÖLDÜM" DEDİ VE DERHAL ÖLDÜ

EBU ALİ'NİN DİLİ TUTULDU ZİRA ONUN ALAKALARI (MADDE İLE İRTİBATLARI) VARDI İBN MÜNAZİL İSE MÜFERRED VE MÜCERRED İDİ

(BİRİ ZENGİN, ÖBÜRÜ ZÜĞÜRT İDİ)

Alıntı Yaparak Cevapla

Abdullah İbn Münâzil Ks.

Eski 08-01-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

Abdullah İbn Münâzil Ks.

İNSAN, ŞAKÂVETİNE VE BEDBAHTLIĞINA AŞIKTIR!"

SOHBETİNDE BULUNANLARA:

"SİZ BİR KENDİNİZE, BİR DE SİZE AŞIK OLANLARA AŞIKSINIZ" DEDİ

"HAKK NEZDİNDE, NEFSİNİN KADR U KIYMETİNİ BÜYÜK OLARAK GÖREN BİR KİMSENİN, KENDİNİ O'NUN GÖZÜNDE HAKİR HALE GETİRMESİ İCAB EDER

GÖRMÜYOR MUSUN Kİ ALLAH, HALİL İBRAHİM'E (as) "HALİL" (DOST) DİYE HİTAB EDİNCE, 'RABBİM, BENİ VE ÇOCUKLARIMI PUTLARA TAPMAKTAN UZAKLAŞTIR" (İBRAHİM, 14/35), (SEN BANA DOST DİYE HİTAB EDİYORSUN AMA NEFSİM PUTA TAPACAK KADAR ÂDİDİR) DEMİŞTİ"

AHMED ESVED ANLATIYOR: GÖRDÜĞÜM RÜYADA, HÂTİFTEN GELEN BİR SESE BANA: "İBN MÜNAZİL'E SÖYLE, HAZIR OLSUN, GELECEK SENE VEFAT EDECEK" DEDİ SABAHLEYİN DURUMU KENDİSİNE ANLATINCA:

"BU, UZUN BİR VADE VE UZAK BİR MÜDDETTİR, TA GELECEK SENEYE KADAR NASIL BEKLENEBİLİR?"DEDİ

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com