![]() |
Ebû İdrîs Havlânî |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ebû İdrîs HavlânîEBÛ İDRÎS HAVLÂNÎ Tâbiînin meşhurlarından ve büyük velî, fıkıh âlimi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ebüdderdâ, Ebû Zer, Huzeyfe, Ubâde bin Sâmit, Avf bin Mâlik, Ebû Hüreyre gibi birçok âlimden hadîs bildirmiştir ![]() ![]() ![]() ![]() Ebû İdris Havlânî bir gün Muaz bin Cebel'e; "Ben seni Allah için seviyorum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ebû İdris hazretleri buyurdular ki: Yemenli bir zât şöyle duâ ediyordu ![]() ![]() "Horasan'da Dahhâk hazretleri ile karşılaştım ![]() ![]() ![]() ![]() "Mescidler, iyi kimselerin meclisleridir ![]() "Kur'ân-ı kerîm, Allahü teâlânın emirlerine itâat edenleri müjdeler, günahkârları korkutur ![]() ![]() ![]() "Kişi için vakar, ağırbaşlılık en güzel süslerdendir ![]() "Bir mescidde toplanmış insanlar arasında yanan bir ateş görmek, orada âlim olmıyan birinin anlatmasını görmekten daha iyidir ![]() "Bir mescidde söndürmekten âciz olduğum bir ateş görmem, orada değiştiremiyeceğim bir bid'atı, dinde olmayıp da sonradan ortaya çıkarılan hurâfeleri görmemden daha iyidir ![]() "Allahü teâlâ: Ey Âdemoğlu! Kızdığın zaman beni hatırlarsan, gazablandığım zaman ben de seni hatırlar, helâk ettiğim kimselerle berâber seni helâk etmem ![]() ![]() "Allahü teâlâ, kıyâmet gününde, gece karanlıkta mescide gidenlerin yollarını aydınlatır ![]() "Îmânının gitmesinden korkmayan kimsenin îmânı gider ![]() 1) Tezkiret-ül-Huffâz; c ![]() ![]() 2) Tehzîb-ut-Tehzîb; c ![]() ![]() 3) Şezerât-üz-Zeheb; c ![]() ![]() 4) El-A'lâm; c ![]() ![]() 5) Hilyet-ül-Evliyâ; c ![]() ![]() 6) İslâm Âlimleri Ansiklopedisi; c ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|