![]() |
Yezid Er-Rakkaşi Hazretleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yezid Er-Rakkaşi Hazretleriİslam âlimlerinden Yezid er-Rakkaşi hazretleri şöyle anlatıyor: “İsrail oğullarından ahlâksız ve zorba bir adam vardı ![]() ![]() ![]() ![]() Bir ara, birisinin içeri girdiğini gördü ![]() ![]() “Beni buraya sokan her şeyin sahibidir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zorba adamın yakası o zatın eline geçti ![]() ![]() - O halde sen ölüm meleği Azrâilsin! - Evet! Ben oyum! - Tövbe edip hâlimi düzeltinceye kadar bana mühlet verir misin? - Artık müddetin bitmiş nefeslerin tükenmiş saatlerin sona ermiştir ![]() ![]() - Beni nereye götüreceksin? - Daha önce göndermiş olduğun ameline ve yapmış olduğun evine götüreceğim! - Ben daha önce salih bir amel göndermedim, güzel bir ev yapmadım! - O zaman seni alev alev yanan ve kafaların derisini yakan bir ateşe götüreceğim ![]() Sonra onun ruhunu kabzetti ![]() “SENİ AĞLATAN NEDİR?” Abdullah el-Müzeni de şöyle diyor: “İsrail oğullarından bir kişi mal toplardı ![]() ![]() ![]() ![]() - Seni ağlatan nedir? Sana bu serveti bahşedenin hakkı için ruhunu bedeninden ayırmadıkça evinden çıkmayacağım! - Bana mühlet ver ki bu malı dağıtayım! - Heyhat! Artık sana mühlet verilecek zaman sona ermiştir ![]() ![]() Böylece ruhunu kabzetti ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|