![]() |
Ebu Saîd El-Kassâb Hazretleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ebu Saîd El-Kassâb HazretleriYusuf Nebhânî hazretlerinin, Câmiu Kerâmâti’l-Evliya kitabında anlatıldığına göre, Taberistan’da zalim bir vali vardı ![]() ![]() “SEN KABRİSTANA GİT! ![]() ![]() “Ey Şeyh, bana yardım et! Benim iffetli güzel bir kızım var ![]() ![]() ![]() ![]() Ebu Saîd el-Kassâb hazretleri biraz düşündükten sonra, başını kaldırarak dedi ki: “Ey kadın, diriler içinde duası makbul pek kimse kalmadı ![]() ![]() ![]() Kadıncağız da kabristana gitti ![]() ![]() ![]() ![]() “Sen Şeyh Ebu Saîd’e dön de sana dua ediversin ![]() ![]() ![]() ![]() Bunun üzerine yaşlı kadın şöyle dertlendi: “Diriler beni ölülere, ölüler de dirilere havale ediyor! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() “Sen dön de o zata git ![]() ![]() ![]() ![]() Kadın dönüp geldi, durumu Ebu Saîd hazretlerine haber verdi ![]() ![]() ![]() BOYNU KIRILARAK ÖLMÜŞ! ![]() ![]() “Zalim vali atına binip o ihtiyar kadının evine doğru giderken, at tökezleyip yere düşmüş, valinin boynu kırılıp ölmüş!” Daha sonra Ebu Saîd hazretlerine; “Neden önce kadının ihtiyacına karşılık vermedin de onu mezarlığa gönderdin?” diye sordular ![]() “O zalimin benim bedduamla ölmesini hoş görmemiştim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|