![]() |
Hazret-İ Ali (Radıyallahü Teâlâ Anh), |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hazret-İ Ali (Radıyallahü Teâlâ Anh),Hazret-i Ali (radıyallahü teâlâ anh), Allah Resulünün damadı, Hazret-i Ömer’in kayınpederidir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hazret-i Ali bütün ilimlerde fevkalade bilgi sahibi idi ![]() (Ben ilmin şehriyim Ali de kapısıdır ![]() Bir gün Hazret-i Ali (radıyallahü anh) mescidde minbere çıkarak cemaate: “Arş-ı ala’nın aşağısından yeryüzüne kadar ne varsa her şeyi bana sorabilirsiniz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hazret-i Ali’nin bu konuşmasını yaptığı mecliste Yemenli bir adam vardı ![]() “Bu çok büyük laflar ediyor ![]() ![]() “Sana bir sorum var!” dedi ![]() “Beni zora düşürmek ve imtihan etmek için değil, bir şeyler öğrenmek için sor” dedi ![]() “Beni buna sen zorladın! Ey Ali, sen hiç Rabbini gördün mü?” diye sordu ![]() “Ben görmediğim bir Rabbe ibadet etmem!” dedi ![]() “O’nu nasıl gördün?” diye sordu ![]() “O’NU BAŞ GÖZÜ GÖREMEZ!” “O’nu baş gözü göremez; fakat kalpler O’nu imanın hakikati ile (Allah’ın verdiği bir nurla) görür ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hazret-i Ali’nin bu cevabı üzerine Yemenli adam yere yığıldı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|