|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
anh, bin, eshabi, kiramdan, radıyallahü, vehb, zeyd |
![]() |
Eshâb-İ Kiramdan Zeyd Bin Vehb Radıyallahü Anh |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Eshâb-İ Kiramdan Zeyd Bin Vehb Radıyallahü AnhEshâb-ı kiramdan Zeyd bin Vehb radıyallahü anh Resûlullah efendimize salevât getirmenin önemi hakkında buyurdu ki: İbn-i Mes’ûd (radıyallahü anh) bana buyurdu ki: “Ey Zeyd bin Vehb! Cum’a gecesi olunca, Resûlullah efendimize (sallallahü aleyhi ve sellem) bin kere salât okumayı terk etme ![]() ![]() ![]() Bir zât, Ebû Câ’fer Kâğıdî’yi vefâtından sonra rü’yâsında gördü ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Muhammed bin Sa’îd bin Mutarrif hazretleri anlattı: Her gece yatağıma girdiğim zaman, muayyen miktarda Resûlullah efendimize salât okurdum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Huzeyfe hazretleri buyurdu ki: “Bir kimse Resûlullah efendimize salât okuyunca, o salâtın bereketi; salâtı okuyan o şahsa, oğluna ve torununa ulaşır ![]() “BU, CEHENNEMDEN BERATTIR ![]() ![]() ![]() Ebû Abdürrahmân Magribî anlattı: Bana şöyle bir haber ulaştı: “Hallâd bin Kesîr, son nefeslerinde bulunuyordu ![]() ![]() ![]() Muhammed bin Süleymân anlattı: Vefât ettikten sonra, rü’yâmda babamı gördüm ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|