![]() |
İbn-İ Abbâs (Radıyallahü Anh) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İbn-İ Abbâs (Radıyallahü Anh)İbn-i Abbâs (radıyallahü anh) şöyle rivâyet eder: Bir gün Resûlullah (sallallahü aleyhi ve sellem) efendimiz mescidden çıkıp şeytanla karşılaşınca; “Seni benim mescidimin kapısına kim getirdi?” diye sordu ![]() ![]() ![]() “AYAKLARIMA BUKAĞI VURULUYOR!” Resûlullah efendimiz sordu Şeytan cevap verdi: “Ey mel’ûn! Ümmetimi cemâat ile namaz kılmaktan neden menediyorsun?” “Yâ Muhammed! Ümmetin cemâatle namaza başladığı zaman, beni şiddetli bir sıtma tutuyor ![]() ![]() “Ey mel’ûn! Ümmetimi ilim öğrenmekten ve duâdan niçin menediyorsun?” “Yâ Muhammed! Ümmetin duâ ettiği zaman ben kör ve sağır oluyorum ![]() ![]() “Ey mel’ûn! Ümmetimi niçin Kur’ân-ı kerîm okumaktan alıkoyuyorsun?” “Yâ Muhammed! Ümmetin Kur’an-ı kerîm okumaya başlayınca ben kurşun gibi eriyorum ![]() “Ey mel’ûn! Ümmetimi niçin cihâd etmekten alıkoyuyorsun?” “Yâ Muhammed! Ümmetin cihâd için sefere çıktığı zaman, ayaklarıma bukağı vuruluyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() “BUNUN İÇİN SANA ACIDIM! ![]() ![]() Ebû Mansur bin Zâkir, sâlih ve zâhid bir zât idi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|