Kundaktaki Bebek Ve Zalim Hükümdar! |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kundaktaki Bebek Ve Zalim Hükümdar!Kundaktaki bebek ve zalim hükümdar! Muteber kitaplarda buyuruluyor ki: “Bir kimsenin îmânı son nefeste belli olur Bir insan, bu saâdete kavuşunca, Allahü teâlânın ihsânları başlar Bu anda, elbette sevinir Saâdet sâhibi o kimsedir ki, Azrâil aleyhisselâm gelip ‘Korkma, Erhamürrâhimîne gidiyorsun Asıl vatanına kavuşuyorsun Büyük devlete erişiyorsun!’ der![]() Fâcirin, yanî kâfirin rûhu sert olarak şiddet ile alınır ve yüzü Ebû Cehil karpuzu gibi olur Melekler ona hitâben, ‘Ey habîs olan rûh! Habîs olan cesetten çık’ der O da merkep gibi bağırır Rûhu çıkınca, Azrâîl aleyhisselâm, onu yüzü gâyet çirkin ve siyâh elbiseli ve fenâ kokulu zebânîlere (yanî azâb yapan meleklere) teslîm eder![]() ![]() ” O, SADECE EMRİ YERİNE GETİRİRAzrâîl aleyhisselâm, “Melek-ül mevt”tir, yani ölüm meleğidir Verilen emri yerine getirir, yani eceli gelenin canını alır Yorum yapmaz, emre itiraz etmez Kitaplarda şöyle anlatılır:Cenab-ı Hak, Azrail aleyhisselâma sorar: - Ya Azrail! Bir kimsenin ruhunu alırken hiç üzüldüğün oldu mu? Azrâîl aleyhisselâm şöyle cevap verir: - Ya Rabbi her şey Sana malûmdur ![]() ![]() Bir kulunun ruhunu alırken çok üzüldüm O da bir gemi dalgalar arasında parçalanıp batmıştı Fakat o gemide kundakta bir bebek vardı Anasının ölümü emrolunmuştu Bebeğin annesinin ruhunu alırken çok üzüldüm Sonra o öksüz bebek, bir tahta parçasının üzerinde karaya çıkarak kurtuldu![]() ![]() ![]() Bu sefer Hak teâlâ hazret-i Azrâîl’e şöyle sual eder: -Peki, sevinerek ruhunu aldığın bir kimse hatırlıyor musun? “KİM OLDUĞUNU BİLİYOR MUSUN?” Azrâîl aleyhisselâm bu suale de şöyle cevap verir: - Evet ya Rabbi! Zalim bir hükümdar vardı Halk ondan bîzar kalmıştı, işte o zalimin ruhunu kabzederken çok sevindim![]() Allahü teâlâ buyurur ki: - O zalim hükümdarın kim olduğunu hatırlıyor musun? Azrâîl aleyhisselâm; - Hayır hatırlamıyorum ya Rabbi, deyince Cenab-ı Hak şöyle buyurdu: - Hani o anasının canını üzülerek kabzettiğin bebek vardı ya, işte zalim hükümdar oydu! ![]() ![]() |
|
|
|