![]() |
Ebü’L-Kâsım El-Mukrî, |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ebü’L-Kâsım El-Mukrî,Ebü’l-Kâsım el-Mukrî, evliyânın büyüklerindendir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() “Allahü teâlânın, bir kuluna (îmândan sonra) verdiği ni’metlerin en büyüğü takvâdır ![]() ![]() ![]() ![]() “Fütüvvet, insanların fazîletlerini, noksanlarıyla beraber kabûl etmektir ![]() “Cömert, ihsân ettiğine muttali olan veya hatırlayan değildir ![]() ![]() “Affetmekte kerem şöyledir ki; affettiği kimsenin ayıbını affettikten sonra, bir daha hatırlamamalıdır ![]() “Allahü teâlâya hakkıyla âşık olanların ciğerleri, O’nun rızâsından mahrûm kalmak korkusuyla yanıp erir ![]() “Kalbin yaşaması, kendisinde ölüm (ve yokluk) olmayan Allahü teâlâyı devamlı hatırlamasıdır ![]() ![]() İLMİN EN FAYDALISI ![]() ![]() ![]() ![]() “İlmin en faydalısı, Allahü teâlânın emirlerini ve nehiylerini, va’dlerini, vaidlerini (tehditlerini), sevâblarını ve ikablarını (cezalarını) bilmektir ![]() ![]() “Günahkâr ve fâsık insanlarla bulunmak vahşettir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ebü’l-Kâsım el-Mukrî hazretleri vefatından evvel hasta yatağında iken şu şiiri söylemiştir: “Ey Allahım, kurtar beni bu sıkıntıdan/Benim bugün tek ümidim sensin/Ben iyice eridim bu hastalıktan/İlâcım yok, devâm yalnız sensin/İlâcım senin rahmetindir/Şifâm sana kavuşmaktır ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|