Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bedir, gazâsı

Bedir Gazası

Eski 08-02-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Bedir Gazası

Bedir Gazası, hicretin ikinci senesinde yapıldı Mekke müşrikleri, Müslümaları ortadan kaldırmak için hazırlık yapıyorlardı Hazırlayacakları orduya destek maksadıyla Şam’a bir kervan gönderdiler Peygamber Efendimiz (sallallahü aleyhi ve sellem), ticâret kervanının Suriye’den Mekke’ye dönmekte olduğunu öğrenince, Eshabı ile kervana doğru harekete geçti

EBÛ CEHİL BAŞI ÇEKİYORDU

Bunun üzerine kervanın başında bulunan Ebu Süfyan, Mekke’ye haber göndererek yardım istedi Ebu Cehil’in başı çektiği 1000 kişilik bir müşrik ordusu Bedir önlerine geldi

Eshâb-ı kiram 313 kişi olup, bunların 83’ü Muhâcirlerden, gerisi Ensardan idi Orduda, süvâri gözcülerin kullandığı iki atla, münâvebe ile binilen yetmiş deve bulunuyordu Peygamber Efendimiz (sallallahü aleyhi ve sellem), Ömer ibn-i Ümmü Mektum’u, Medîne halkına namaz kıldırmak için yerine vekil bırakarak, ramazan-ı şerîfin sekizinde Medîne’den yola çıktılar

Resül-i Ekrem Efendimiz (sallallahü aleyhi ve sellem), Bedir’e giderken “Size müjdelerim ki, Allahü teala, bana iki topluluktan birini va’detti Allah’a yemin ederim ki, ben sanki Kureyş kavminin düşüp telef olacakları yerlere bakıyorum” buyurdu Bedir’e varıldığında ise “Burası filanın şurası da filanın öldürüleceği yerdir” diye mübarek eliyle gösterdi Hiçbirinin yeri şaşmadı, hep öyle oldu

BABA-OĞULUN ŞEHİDLİK YARIŞI!

Süleymân bin Bilâl (radıyallahü anh) anlatıyor: “Resûl-i Ekrem Efendimiz (sallallahü aleyhi ve sellem) Bedir Gazâsı için yola çıktığında, Sa’d bin Hayseme ve babası (radıyallahü anhüma), Peygamber efendimizle beraber gazâya katılmak istediler Durumu Server-i âleme bildirdiler Resûl-i Ekrem Efendimiz (sallallahü aleyhi ve sellem), ikisinden birinin savaşa katılmasını emretti Bunun üzerine kur’a çekmeye karar verdiler Kur’adan önce Hayseme bin Haris, oğlu Sa’d’a; “Birimizin burada kalması gerekiyor Sen hanımınla beraber kal” dedi O ise; “Eğer bu, Cennetten başka bir şey için olsaydı seni kendime tercih ederdim Fakat bu harpde şehîd olmak istiyorum” dedi Sonra kur’a çektiler Kur’ada Sa’d (radıyallahü anh) kazandı Resûlullah Efendimiz (sallallahü aleyhi ve sellem) ile beraber Bedir Savaşına katıldı ve Amr bin Abduved onu şehîd etti

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com