Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bekr, ebu, tamistânî

Ebû Bekr Tamistânî

Eski 08-02-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Ebû Bekr Tamistânî

Ebû Bekr Tamistânî

Onuncu yüzyılda İran’da yaşayan büyük velîlerdendir Doğum târihi

bilinmemektedir 951 (H340) senesinde Nişâbur’da

vefât etti

Zamânındaki âlim ve velîlerin ilim meclislerinde ve sohbetlerinde bulunarak ilimde ve tasavvufta yetişti Şiblî ve İbrâhim Debbâğ’ın sohbetlerinde bulunarak tasavvuf yolunda yüksek bir velî oldu Zamânındaki evliyâların en yükseklerinden idi Halleri ve güzel sohbetleriyle insanlara çok güzel örnek oldu HEP İSLAMİYETİ ANLATTI

Uzaktan yakından gelip etrâfında toplananlara İslâmiyetin emir ve yasaklarını anlatarak onların dünyâ ve âhiret saâdetine kavuşmaları için gayret etti Talebe yetiştirdi Sohbetleri sırasında nefsin ve isteklerinin kötülüklerini anlattı

Ebû Bekr Tamistânî hazretlerinin dünyâ ve âhirette tek gâyesi, Allahü teâlânın rızâsına kavuşmaktı O, zât-ı ilâhîden başka şeyleri kendine düşman sayıyordu Bu düşüncesini bir sohbetinde şöyle ifâde etmiştir: “Ne yapabilirim ki? Bu sonradan yaratılmış olanlar hep bana düşmandır

ÂHİRET KAPILARINDAN

BİR KAPI

Ömrünün sonuna doğru Nişâbur bölgesine gelen Ebû Bekr Tamistânî orada insanlara İslâmiyetin emir ve yasaklarını anlattı 951 (H340) senesinde Nişâbur’da veya bu bölgedeki Herat’ta (Hire) vefât etti

Son nefesinde: “Ölüm, âhiret kapılarından bir kapıdır Bu kapıdan geçmeyen Allahü teâlâya kavuşamaz” buyurdu

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com