![]() |
Seyfeddîn Menârî Hazretleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Seyfeddîn Menârî HazretleriSeyfeddîn Menârî hazretleri, Şâh-ı Nakşibend Muhammed Behâeddîn-i Buhârî’nin yetiştirdiği büyük velîlerdendir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() “SU YERİNE KANINI AKITSAYDIN! ![]() ![]() Seyfeddîn Menârî, şöyle bir hadise anlatır: Kız kardeşimin oğlu Şemseddîn, Şâh-ı Nakşibend hazretlerinin sohbetinden uzaklaştırılanlardan birisi idi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() “Hâce Alâüddîn-i Attâr’a git ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() SÂDIK TALEBE ODUR Kİ! ![]() ![]() Sâdık talebelerin, şu üç edebe uymaları mecbûriyeti vardır: Hocasına makbûl sayılacak ne hizmet yapsa, bundan dolayı aslâ gurûra düşmemeli, nefse pay çıkarmamalıdır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Seyfeddîn Menârî Hazretleri |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Seyfeddîn Menârî HazretleriSeyfüddîn Menârî, Şâh-ı Nakşibend hazretlerinin en çok sevdiği talebelerinden idi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu mübarek zatın da, mübarek hocaları gibi kıymetli sohbetleri vardır ![]() “Tasavvufta esas, hazır ve uyanık bir kalb ile devamlı zikirdir ![]() ![]() ![]() “Sâdık talebelerin, şu üç edebe uymaları mecbûriyeti vardır ![]() ![]() ![]() ![]() “Resûlullah efendimiz, Allahü teâlânın şöyle buyurduğunu bildirdi: (Ben kulumun, beni zannına göreyim ![]() ![]() ![]() ![]() “ÇEKTİĞİNİZ BU ACI NEDİR?” “Allahü teâlâ A’râf sûresinin ikiyüzbirinci âyet-i kerîmesinde meâlen; (Allahtan korkanlar, kendilerine şeytandan bir vesvese dokunduğu zaman, Allahı ve azâbını düşünürler ![]() ![]() ![]() ![]() Seyfüddîn Menârî şöyle anlatır: “İlk hocam Hamîdüddîn vefât ederken yanında bulundum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|