![]() |
Zeyneb Binti Cahş (Radıyallahü Anha) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Zeyneb Binti Cahş (Radıyallahü Anha)Zeyneb binti Cahş (radıyallahü anha) Hazreti Zeyneb, Peygamber Efendimizin halasının kızı olup, ilk iman edenlerdendi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() “Ya Rabbî! Senin Resulün beni istiyor ![]() Duâsı kabul olup, Ahzâb suresinin otuzyedinci ayet-i kerimesi gelerek, buyuruldu ki: “ONU SANA ZEVCE EYLEDİK” “Zeyd, onun hakkında istediğini yaptıktan sonra [yani Zeyneb’i boşadıktan sonra], biz, onu sana zevce eyledik ![]() Hazreti Zeyneb’in nikâhını Allahü teâlâ yaptığı için, Resulullah ayrıca nikâh kıymadı ![]() -Her kadını babası evlendirir ![]() ![]() ![]() ![]() Hazreti Zeyneb’in düğün gecesi, Peygamber efendimizin bir mucizesi daha görüldü ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hazreti Zeyneb, ihsanı, sadakayı pek çok severdi ![]() ![]() ![]() “Zevcelerim arasında, bana en önce kavuşacak olanı, eli açık, cömert olanıdır ![]() HAZRETİ ÖMER DÖNEMİNDE Resulullah efendimizin vefatından sonra, halife Hazreti Ömer, Peygamberimizin hanımlarının her birine on iki bin dirhem verirdi ![]() -Buna benden daha fazla ihtiyacı olanlar vardır ![]() ![]() ![]() Bu durum böyle sürüp giderken, bir gün şöyle dua etti: “Allahım, bundan sonra bana, Ömer’in hediyesini nasip etme!” Hakikaten kısa bir zaman sonra vefat etti ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|