![]() |
Hazreti Ömer Radıyallahü Anh |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hazreti Ömer Radıyallahü AnhAllah'ım, bana olan vaadini yerine getir! Biraz sonra, tarihin en mühim, en amansız ve en büyük savaşı başlayacaktı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bedir gününde Peygamber Efendimiz (sallallahü aleyhi ve sellem) müşriklere baktı ![]() ![]() Bunun üzerine Peygamber Efendimiz (sallallahü aleyhi ve sellem), kıbleye döndü ve ellerini kaldırıp şöyle dua etmeye başladı: “Ey Allah’ım, bana olan vaadini yerine getir; ey Allah’ım, bana vaad ettiğini ver; ey Allah’ım, Müslüman halkından bu küçük topluluk helak olursa, yeryüzünde sana ibadet edecek kimse kalmaz!” Peygamber Efendimiz (sallallahü aleyhi ve sellem) ellerini uzatmış, Kıbleye dönmüş olarak Rabbine yalvarmaya devam ediyordu ![]() ![]() - Yâ Resulallah, yeter Rabbine yalvardın ![]() ![]() Bunun üzerine Allahü teâlâ; “Hani Rabbinizden yardım istiyordunuz da, (Muhakak size meleklerden birbiri ardınca binlercesi ile yardımda bulunacağız) diye duanızı kabul buyurmuştu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() “İLERİ EY HAYZÛM! ![]() ![]() İbni Abbas radıyallahü anh anlatıyor: O gün Müslümanlardan bir kişi, müşriklerden bir adamın karşısında güç bir vaziyette kalmışken, birdenbire müşrik kimsenin üzerinde bir kamçı darbesinin sesini ve atlının “İleri ey Hayzûm!” dediğini duydu ![]() ![]() ![]() ![]() - Doğru söylüyorsun ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|