Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
anh, hazreti, radıyallahü, ömer

Hazreti Ömer Radıyallahü Anh

Eski 08-02-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Hazreti Ömer Radıyallahü Anh

Allah'ım, bana olan vaadini yerine getir!

Biraz sonra, tarihin en mühim, en amansız ve en büyük savaşı başlayacaktı Muhammed aleyhisselam, Eshabıyla sabah namazını kıldılar Sonra da Eshabına, cihad ve şehidlik hakkında hitab ettiler Hazreti Ömer radıyallahü anh o anı şöyle anlatıyor: “BU TOPLULUK HELAK OLURSA
Bedir gününde Peygamber Efendimiz (sallallahü aleyhi ve sellem) müşriklere baktı Onlar bin, Peygamber aleyhisselâmın sahabîleri ise üç yüz on dokuz kişiden ibaretti
Bunun üzerine Peygamber Efendimiz (sallallahü aleyhi ve sellem), kıbleye döndü ve ellerini kaldırıp şöyle dua etmeye başladı:
“Ey Allah’ım, bana olan vaadini yerine getir; ey Allah’ım, bana vaad ettiğini ver; ey Allah’ım, Müslüman halkından bu küçük topluluk helak olursa, yeryüzünde sana ibadet edecek kimse kalmaz!”
Peygamber Efendimiz (sallallahü aleyhi ve sellem) ellerini uzatmış, Kıbleye dönmüş olarak Rabbine yalvarmaya devam ediyordu Cübbesi omuzlarından düşmüştü Hazreti Ebû Bekir geldi, cübbesini omuzlarına kaldırdıktan sonra, arkasından tutup kendi göğsüne dayadı ve;
- Yâ Resulallah, yeter Rabbine yalvardın O sana olan vaadini yerine getirecektir! dedi
Bunun üzerine Allahü teâlâ; “Hani Rabbinizden yardım istiyordunuz da, (Muhakak size meleklerden birbiri ardınca binlercesi ile yardımda bulunacağız) diye duanızı kabul buyurmuştu” (Enfâl Sûresi) mealindeki Âyet-i kerîmeyi indirdi Ve Allahü teâlâ meleklerle Resulüne imdada yetişti

“İLERİ EY HAYZÛM!
İbni Abbas radıyallahü anh anlatıyor:
O gün Müslümanlardan bir kişi, müşriklerden bir adamın karşısında güç bir vaziyette kalmışken, birdenbire müşrik kimsenin üzerinde bir kamçı darbesinin sesini ve atlının “İleri ey Hayzûm!” dediğini duydu Karşısındaki müşrike bakınca, adam sırtüstü yere yıkıldı Bir de baktı ki, adamın burnu kırılmış, yüzü yarılmış, kamçının isabet ettiği yerler mosmor olmuştu Sonra da müşrikin canı Cehenneme gitti Ensârdan olan o zat bunu gelip Peygamber aleyhisselâma anlatınca, Peygamber Efendimiz (sallallahü aleyhi ve sellem):
- Doğru söylüyorsun Bu, üçüncü kat semâdan gelen yardımdır! buyurdu

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com