![]() |
Avf Bin Mâlik Ve Sa'd Bin Cüsâme |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Avf Bin Mâlik Ve Sa'd Bin CüsâmeAvf bin Mâlik ve Sa'd bin Cüsâme Muteber kitaplarda buyuruluyor ki: Dirilerin ruhları birbiriyle görüştüğü gibi, ölüler ile dirilerin ruhları da birbiriyle görüşür ![]() ![]() ![]() ![]() Baki bin Muhalled ve ibn-i Mende, “Ruh” kitabında ve Taberâni “Evsat”ta, Said bin Cübeyr tarikiyle ibn-i Abbâs (radıyallahü anh)dan bu âyet-i kerime hakkında şöyle dediğini rivayet etmişlerdir: “Bana ulaştı ki, diriler ile ölülerin ruhları rüyada görüşür ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İbn-i Ebid’dünya, “Uyun el-Hikâyât” kitabında senediyle Sehr bin Havsep’ten şöyle bir hadise rivayet eder: Sa’d bin Cüsâme ve Avf bin Mâlik, birbirlerini Allah için dost edinmişlerdi ![]() -Hangimiz daha önce ölürse öbürüne görünsün, dedi ve Avf da kabul etti ![]() Bu konuşmadan kısa bir zaman sonra Sa’d vefat etti ![]() ![]() “Sana ne yapıldı?” diye sordu: “Sıkıntıdan sonra magfiret edildim” dedi ![]() “Nedir o sıkıntı?” dedi ![]() “Bu, filan Yahudi’den borç aldığım on dinardır, onları ok eyerine bırakmıştım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() “ONA İYİ DAVRANIN! ![]() ![]() Sabahleyin, evine gittim ![]() ![]() ![]() “O, iyi bir sahabeydi ![]() ![]() ![]() “Vallahi ona borç verdiğim on dinarın aynısıdır” dedi ![]() “Sa’d’ın vefatından sonra sizde bir olay oldu mu?” dedim ![]() “Evet şöyle şöyle olaylar oldu” dediler ![]() ![]() “Peki onun filanca kızı nerede” diye sordum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|