![]() |
Hassân Bin Muhammed Nişâbûrî |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hassân Bin Muhammed NişâbûrîHassân bin Muhammed Nişâbûrî, Horasan’da yaşamış olan Şafii âlimlerindendir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() “EN KIYMETLİ AN, ŞU ANDIR ![]() ![]() ![]() Hassân-ı Nişâbûrî, büyük bir âlim olduğu kadar vera, zühd ve takva sahibi bir zat idi ![]() ![]() ![]() ![]() “Ey Saîd, en kıymetli vaktin olan şu ânını, en kıymetli şeyle değerlendir ![]() “Bu zaman fazîleti arama zamânı değil, bilakis kurtuluşu arama zamânıdır” buyurdular ![]() Besmele ve hamd ü senâdan sona, “Ey kardeşim! İşittim ki, ticârete başlamışsın ![]() ![]() “Allahü teâlâdan kork ve ona itâat et! O’nun azâbını unutma! O’nun azâbına kimse karşı koyamaz ![]() ![]() ![]() ![]() Bir sohbetinde; “Şu gördüğünüz arâzilerin hepsini iki kuruş karşılığında bana verseler hiç sevinmem ![]() ![]() ![]() ![]() İSTİRAHATİN EN GÜZELİ! ![]() ![]() “Sen zevk ve keyfiyle uğraşanların kapıları önünden geçtiğinde onlara; ‘O yüksek köşkleri ve kaleleri yaptıranlar hani, bu muhteşem köşk ve muazzam kalelerde sizden önce zevk ve sefâ sürenler, bütün dünyâ bizimdir diyenler nerede?’ diye sor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hassân bin Nişâbûrî, bir cuma gecesi vefat etti ![]() Talebelerinden Hakîm anlatır: “Vefat ettiği cuma gecesi yanına girdim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|