![]() |
Evtâs Gazâsı Ve Ebû Âmir |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Evtâs Gazâsı Ve Ebû ÂmirEvtâs Gazâsı ve Ebû Âmir Eshab-ı kirâmın büyüklerinden Ebû Mûse’l-Eş’arî radıyallahü anh, bizzat kendisi anlatıyor: Peygamber Efendimiz (sallallahü aleyhi ve sellem) Huneyn Gazâsından döndükten sonra amcam Ebû Âmir’i bir fırka asker üzerine komutan yaparak Evtâs’a gönderdi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Resûlullah efendimiz beni de amcam Ebû Âmir ile berâber göndermişti ![]() ![]() ![]() “Ey amca, sana kim ok attı?” diye sordum: “İşte ok atan şudur!” diye gösterdi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() “Ey Ebâ Âmir, Allah düşmanını öldürdüm!” dedim ![]() “Şu oku dizimden çek, çıkar!” dedi ![]() ![]() ![]() ![]() “Ey kardeşimin oğlu! Resulullah Efendimize selâm söyle ve bana dua etmesini ricâ et!” dedi ve beni kendi yerine mücâhidler üzerine komutan yaptı ![]() ![]() ![]() ![]() RESûLULLAH EFENDİMİZİN DUASI Evtâs seferinden dönüp geldiğimde hâne-i saâdette Peygamber efendimizin huzûruna girdim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() “Allah’ım, kulcağızın Ebû Âmir’i affeyle!” diye duâ etti ![]() ![]() ![]() “Yâ Rabbi, Abdullah İbn-i Kays’ın günâhını affeyle ve kıyâmet gününde onu en âlî ve güzel makama koy!” diye duâ buyurdu ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|