![]() |
Sâlih Bir Evlad Ver! |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sâlih Bir Evlad Ver!Abbâs bin Hamza hazretleri, hadîs âlimi, hatîb ve velîlerdendir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() NASÎHATİ ÇOK TESİRLİYDİ ![]() ![]() ![]() Bu mübarek zat, gündüzleri oruç tutar, geceleri ise hep namaz kılardı ![]() ![]() ![]() ![]() Abbâs bin Hamza hazretleri, hocası Zünnûn-i Mısrî’nin şöyle buyurduğunu nakletmiştir: “İnsanlar neyi istediklerini bilselerdi, arzu ettikleri şey için verdikleri onlara zor gelmezdi ![]() “Ey Allahım! Ben nasıl senin rızân için çalışmayayım! Çünkü sen beni yoktan vâr ettin ve İslâmiyetle şereflenmemi nasîb ettin ![]() Abbâs bin Hamza hazretleri buyurdu ki: “Hocam Ahmed bin Ebi’l-Havârî, hocası Ebû Süleymân Dârânî’den nakletti: Bir vaktin insanlarının bozulduğuna alâmet, o insanların korkudan çok ümid içinde olmalarıdır ![]() “Ârif olana, devamlı olarak Rabbinin emirlerine itâatten başka bir hâl yakışmaz ![]() Yine hocası Ahmed bin Ebi’l-Havârî’den şöyle nakleder: “Dünyâyı tanıyan ondan vazgeçer, âhireti tanıyan ona sarılır, Allahü teâlâyı tanıyan da O’nun rızâsına kavuşmak için çalışır ![]() “SÂLİH BİR EVLAD VER!” Hasan bin Muhammed Nişâbûrî annesinden şöyle nakletti: Annem vefât etmeden önce bana; “Sana hâmile iken babandan izin alıp Abbâs bin Hamza’nın sohbet ettiği yere gittim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|