![]() |
Ebû Seleme Ve Ümmü Seleme |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ebû Seleme Ve Ümmü SelemeEbû Seleme bin Abdülesed radıyallahü anh, en önce îmân edenlerdendir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ebû Seleme radıyallahü anhın Seleme ve Ömer adında iki oğlu ile Zeyneb ve Dürre adında iki kızı vardır ![]() ![]() Bu mübarek sahabe, Bedir ve Uhud harblerinde akrabaları olan Mahzûmoğullarına karşı kahramanca savaştı ![]() ![]() ![]() Ebû Seleme hazretleri, Uhud Gazvesine katılıp yara alınca, Ümmü Seleme kocasına; “Gel seninle sözleşelim ![]() “Ben sana itâat etmek, sözünü dinlemek için danıştım ![]() “Ben vefât edince, sen evlen” buyurdu ve şöyle dua etti: “Allahım! Hanımım Ümmü Seleme’ye, benden sonra, benden daha hayırlı, onu hor görmeyecek, incitmeyecek bir koca nasip et!” Bu mübarek sahabe, bunları söyledikten sonra vefat etti ![]() ![]() ![]() Ebû Seleme hazretlerinin duası kabul oldu ![]() ![]() ![]() ![]() Bu hususta başka bir rivayet de şöyledir: Ümmü Seleme hazretleri “Allah’ım! Bu musibetten beni ecirlendir ve bana bundan daha hayırlısını ver” diye dua eder, bu duası kabul olunarak Resulullah efendimizle evlenir ![]() ![]() ![]() EN SON VEFAT EDEN ANNEMİZ Ümmü Seleme validemiz, fesahat ve belagatta çok ileri derecede idi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ümmü Seleme hazretleri Peygamber efendimizle evlendiğinde 44 yaşında idi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|