![]() |
Abdullah İbni Mes’Ud (Radıyallahü Anh) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Abdullah İbni Mes’Ud (Radıyallahü Anh)Eshâb-ı kirâmdan Abdullah ibni Mes’ud (radıyallahü anh) rivayet eder: Resûlullah (sallallahü aleyhi ve sellem) Efendimize kısa boylu uzun sakallı birisi geldi ![]() ![]() -Adın nedir? -Hacveb ![]() -Kaç yaşındasın? -Üç yüz otuz ![]() -Bir şey okuyor musun? -Evet bir deve yükü kadar kitap okudum ![]() -Allah için bir amelin var mı? -Halisen lillah üç yüz mesele hallettim ![]() -Senin gibi olanlar cennete girer, buyurdu ![]() -Ya Resulallah! Bu kimse Cehenneme gidecek ![]() ![]() ![]() Resûlullah Efendimiz durumu anlattı ![]() -Unutmuşum ya Resûlallah! Şu yarım dirhemi borcuma mahsuben, şu yüz dirhemi de sadaka olarak ulema ve fukaraya dağıtıverin, diye Resûlullah Efendimize takdim etti ![]() ![]() Bu adam üç gün sonra vefat etti ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cenazeyi teşyi ederken Resûlullah Efendimiz ayakkabılarını çıkarıp, cenazenin önünde yalın ayak yürüdü ![]() ![]() ![]() Sahabe-i kiram Resûlullah Efendimize sordular; -Ya Resulallah! Niye yalın ayak yürüdünüz? -Allahü teala tarafından kırk bin melek gönderildi ![]() ![]() ![]() -Niçin başı açık durdunuz? -Yetmiş bin melek yağmur yağar gibi rahmet yağdırıyordu ![]() ![]() -Neden ridanızı çıkarıp tebessüm buyurdunuz? -Cennetten dost olarak huriler gelmiş ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|