Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
abdullah, anh, ibni, mes’ud, radıyallahü

Abdullah İbni Mes’Ud (Radıyallahü Anh)

Eski 08-02-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Abdullah İbni Mes’Ud (Radıyallahü Anh)

Eshâb-ı kirâmdan Abdullah ibni Mes’ud (radıyallahü anh) rivayet eder: Resûlullah (sallallahü aleyhi ve sellem) Efendimize kısa boylu uzun sakallı birisi geldi Aralarında şöyle bir konuşma geçti Resûlullah Efendimiz;
-Adın nedir?
-Hacveb
-Kaç yaşındasın?
-Üç yüz otuz
-Bir şey okuyor musun?
-Evet bir deve yükü kadar kitap okudum
-Allah için bir amelin var mı?
-Halisen lillah üç yüz mesele hallettim Bunun üzerine Resûlullah Efendimiz;
-Senin gibi olanlar cennete girer, buyurdu Orada Cebrail aleyhisselam gelip;
-Ya Resulallah! Bu kimse Cehenneme gidecek Çünkü üç gün ömrü kaldı ve yarım dirhem zekat borcu var Hâlâ ödemedi, dedi
Resûlullah Efendimiz durumu anlattı Adam;
-Unutmuşum ya Resûlallah! Şu yarım dirhemi borcuma mahsuben, şu yüz dirhemi de sadaka olarak ulema ve fukaraya dağıtıverin, diye Resûlullah Efendimize takdim etti O da aldı ve dağıttı
Bu adam üç gün sonra vefat etti Başta Resûlullah Efendimiz olmak üzere, Ebu Bekir, Osman, Ali (radıyallahü anhüm ecmain) yıkamak istediler Sonra Hazreti Ebu Bekir diğerlerinin ittifakıyla yıkadı, kefenledi ve cenazeyi kaldırdılar
Cenazeyi teşyi ederken Resûlullah Efendimiz ayakkabılarını çıkarıp, cenazenin önünde yalın ayak yürüdü Bir an geldi, sarığını çıkarıp, başı açık durdu Kabre konulduğunda da tebessüm edip, omuzlarından ridasını ayırdı
Sahabe-i kiram Resûlullah Efendimize sordular;
-Ya Resulallah! Niye yalın ayak yürüdünüz?
-Allahü teala tarafından kırk bin melek gönderildi Onların kanatları üzerinde yürüyordum Melekleri incitmek istemedim
-Niçin başı açık durdunuz?
-Yetmiş bin melek yağmur yağar gibi rahmet yağdırıyordu Yağan rahmetten istifade etmek için başımı açtım
-Neden ridanızı çıkarıp tebessüm buyurdunuz?
-Cennetten dost olarak huriler gelmiş Hepsi de tezevvüç (evlenmek) murat ediyorlardı Her birine Hacveb’i göstererek “sen onun içinsin” dedim Onlar da Hacveb’i kabrinden çıkarıp, ridamı giydirdiler Onun için tebessüm ettim, buyurdu

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com