![]() |
Siz Hiç; Hiçlik Ağacı Gördünüz Mü? |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Siz Hiç; Hiçlik Ağacı Gördünüz Mü?Bir gün kalbime ışıklı bir nokta düştü ![]() "Kimsin, nesin" dedim ![]() "Hiçim, ama bana Cemalnur diyorlar" dedi ![]() "Sen nereden geldin" dedim ![]() "Çok yüce bir ağacın tohumuyum" dedi ![]() "O ağacın adı nedir" dedim ![]() "Dünya kurulalı beri ona pek çok isimler verdiler ve her isimde başka türlü gördüler" dedi ![]() "O ağacı ben de görmek istiyorum" dedim ![]() "O, senin bildiğin ağaçlardan değil ![]() ![]() "Onu nasıl yetiştirebilirim" dedim ![]() "Ben sana yardım ederim ![]() ![]() ![]() ![]() "Hadi" dedim "Çabuk ol !" ![]() ![]() Sonra o küçücük hiçlik tohumu kalbimin içinde yavaş yavaş açılmaya basladı ![]() ![]() ![]() "Gel" dedi" "Artık ağaçla tanışmaya gidiyoruz ![]() Ve içimi huzurla dolduran bir güzellikle tanıştırdı ![]() "İşte Cemal ağacı" dedi ![]() ![]() Sonra Cemal ağacından gelen sesi duydum "Sizin ayaklarınız benim başımın üstünde" diyordu ![]() "Aman ya Rabbim ! Bu meğer Azamet ağacıymış da kendini saklıyormuş" dedim ![]() Ağaç içimden geçenleri okudu ve "Yok" dedi "yanılıyorsun ben Hiçlik ağacıyım" "Gel sana benim içimdeki varlık ağaçlarını göstereyim" Kendimi birden ondan farklı ama aynı derecede muhteşem bir başka ağacın önünde buldum ![]() "Bunun adı ne" dedim ![]() "Hepveren gülü" dedi ![]() "Ona neden böyle demişler" dedim ![]() "Onun tek ismi yok ki" dedi ![]() ![]() O sırada Hepveren gülünden bir ses geldi "Ben Hiçlik ağacıyım" ![]() ![]() Sonra agaç birden bire değişti ![]() ![]() ![]() "Bunun adı ne" dedim ![]() "Dile gelen tas" dedi ![]() "Var ama yok mu gözüküyor" dedim ![]() "Hayır, yok ama var sananlar oluyor" dedi ![]() "Anlayamadım" dedim ![]() "Yanmış ama tütmediği için kül olduğunu bilememiş, var sanmışlar" dedi ![]() İşte o zaman ağaç dile geldi "Ben yokum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gerçi kalbimde biten ağaç, yokluk tohumundan çıkmıştı ama yine de saşırmıştım, her tanıdığım ağaç "Ben hiçim ![]() ![]() ![]() ![]() "Bu ağaç Cenan yani Gönül suyuyla, 'İnsanları seveceksin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() "Bu ne sırlı bir iş !" dedim ![]() "Evet, çünkü O, HAKIKAT-I MUHAMMEDİ'dir" dediler ![]() Cemalnur Sargut |
![]() |
![]() |
|