![]() |
Bugün Allah İçin Ne Yaptın |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bugün Allah İçin Ne YaptınBugun Allah icin ne yaptin?? ne kadar dusundurucu bir soz, yaptiysamda "Yaptim!" diyebilecek yuz bulabilecekmiyim? yaptigim aciz kalan bir yarim yamalak bir namaz, tum gun icerisinde toplam bir saatim bile ona gecmemistir, belki allahi bir iki dakikaligina zikrettim, geriye kalan 23 saatim ne ile gecti peki??!! ne kadar cimri, ne kadar vefasiz bir kulmusum meger, allah bana sayilmayacak nimetler vermis, bana omur vermis, havada oksijeni benim icin koymus, aile vermis, yiyecek esirgememis,nese vermis dost vermis, saglik vermis, iki el -iki kulak, iki ayak vermis, ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() dakika ayirmisim ve bisi yaptigimi saniyorum, yazik bana ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bugün Allah İçin Ne YaptınBir gün bir mü’mine rüyasında melekler sorar; “Ey mü’min bugün Allah için ne yaptın?” Mümin gülümseyerek “namazlarımı kıldım, hiç geçirmem” der ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sonunda, melek yine sorar, “Bugün Allah için ne yaptın?” Adam yorulmuş, bitkin bir vaziyette ve ağlamakta iken “HİÇ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Rabbim(c ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bugün Allah İçin Ne YaptınDeğerli kardeşim çok güzel bir soruydu,ellerine sağlık ![]() Ablanda acizane bir cevapla katkıda bulunayım, eğer günlük tüm yaşantımızda harama bulaşmadan mübah işlerde dahi Allah rızası ile niyetlenirsek tüm gün Allah için bir şeyler yapmış olacağız ama bunu başarabilmek için çok mücadele etmemiz lazım nefis karışmamalı ![]() ![]() ![]() Örnekler: Ev temizliği ![]() Beden temizliği ![]() Sanatımız ![]() İlmimiz ![]() Nette geçirdiğimiz vakitler dahi ![]() Çocuklarımızla ilgilenip onlarla oyun ve sevgi saatleri ![]() Eşimizle geçirdiğimiz sohbetler ![]() Misafir ağırlamak ![]() Komşu ziyareti ![]() Yöneticilik ![]() Yardım etmek başkalarına ![]() Hediyeleşmek ![]() Tefekkür etmek ![]() Yemek yemek ![]() Ticaretimiz ![]() ve uyumak ![]() ![]() ![]() ![]() evet diğer ibdetler zaten bilinenler bunlarda her zaman yaptığımız ama ibadet olarak görmediklerimizden bir kaçı sadece Arapça hocamın çok güzel bir uyarısı olmuştu bize: Ev süpürüken bile Allah (C ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Seneler olmuş hep bu düşünceyle hareket etmeye çalışırım, hem yaptığım işten daha bir hoşnut olur hemde ibadet sevabına nail olurum inşaallah ![]() ![]() ![]() Mümine yeis ve üzüntü yakışmıyor malesef, biz herşeyden kendimize pay çıkararak mutlu olabiliriz Sevgilerimi sunuyorum değerli kardeşim ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|