Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Yazılar & Hikayeler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
kendinle, yüzleştin

Kendinle Yüzleştin Mi ?..

Eski 08-01-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Kendinle Yüzleştin Mi ?..

Mehmet Doğramaci
Kendinle Yüzleştin mi ?

Kendine yontmakta ego çok maharetlidir Ne yapar eder, kendine toz kondurmaz Yontarken en çok kullandığı da duygulardır “Duygusal değerlendirmelerden kaçının, yanarsınız” uyarısı da bu yüzdendir

Siz bir yaşam sürüyorsunuz Sevinçleriniz, acılarınız, arzularınız, hayalleriniz, istekleriniz var “Bir türlü olmuyor” dedikleriniz olduğu gibi “Neden ama?” sorularını da çok soruyorsunuz!

Tüm cevapların sizde olduğunu biliyor musunuz? Olumsuz diye gördüklerinizin sizden kaynaklandığını kabul edebilecek misiniz? Suçu karşıya atmak, sebebi ötelemek artık size göre değil Siz tasavvufa gönül verdiniz, avam gibi, perdeli yığınlar gibi sebepleri dışarı atamazsınız! Sadece bilgisini mi konuşacaksınız tasavvufun? Ne zaman yüzleşeceksiniz kendinizle?

Bir de soruyorsunuz; BİLGİYİ YAŞAMA NASIL GEÇİRİRİZ?

Cevap: KENDİNİZLE YÜZLEŞEBİLDİĞİNİZDE, BİLGİNİN YAŞAMI START ALIR!

İyi de nasıl yapacağız o yüzleşmeyi?

Rasülullah (sav) her akşam yatarken VİCDAN MUHASEBESİ yapmamızı öneriyor!

Vicdanın sesi, Hak`kın seslenişidir! "Vicdan"ına hesap vermekle, "Allah`a hesap" vermiş olacaksın! (AH)

Vicdan bu ise yapmamız gereken açık Oturun bu akşam ve sorgulayın kendinizi Doğumunuzdan çocukluğunuza, gençliğinizden orta yaşınıza, ailenizden ata köklerinize, dostlarınızdan çevrenize, sevgilerinizden nefretlerinize, taleplerinizden elde ettiklerinize kadar her şeyi sorgulayın… Öteye atmadan Programınızın sizden size doğru işlediğini, çekim ve dua sırrını da bilerek sorgulayın…Ve yüzleşin kendinizle!…

Şayet bunu objektif kriterlerle, egonun ağzını bağlayıp bilinçli biçimde yapabilirseniz, ne başkasını suçlama, ne olaylara yükleme, ne sebeplere atma girdabına düşmeyecek ve Yunus (as) ın meşhur duasında olduğu gibi BEN NEFSİNE; KENDİNE ZULMEDENLERDEN OLDUM, SEN SUBHANSIN diyeceksiniz!…

Salik kul olmak Salih amellerden geçiyor Salih amel ise önce Salih kavramını kendinde oturtmakla fiile dönüşür… Nedir Salih olmak!?

Salih; sulh yapan, barışan demek! Kimle sulh yapacaksınız? Dışarıdan önce içeriyle, başkalarından önce kendinizle!… Önce yüzleşecek, sonra fark edecek, sonra barışacaksınız kendinizle! “Ne ettiysem kendi kendime ettim, düşünce-duygu ve fiillerimin sonuçları imiş yaşadıklarım, acı diye nitelediklerim” diyeceksiniz

Aşama aşama önce başkalarından, sonra sebeplerden, sonra kendinizden razı olacaksınız! Bunları tamamladığınızda ne yaşadığınızı, ne olacağını merak ediyorsunuz değil mi?

Bir soru geldi geçenlerde: “Kadir gecesi sadece zaman dilimi değil, bizde her an yaşanabilecek bir idrak açılımı ise, Beraat gecesini nasıl düşünelim?

KENDİMİZLE YÜZLEŞİP, SALİH OLMAYA KAPI ARALADIĞIMIZ HER İDRAK ANI BİR BERAAT GETİRİR, diye düşünsek olmaz mı?…

“Yüzleştim ama Allah beni affetti mi?”, sorusu hala geliyor mu aklınıza? Yunus (as) “NEFSIME ZULMETTIM” demiş, affedilmişti Siz de bunu dediyseniz! Demenin de idrak ettiğini yaşamak olduğunu biliyorsanız!

Beraat Gecesi geçti Beraati; Kendiyle yüzleşme bilip, her anı HOŞNUTSUZLUĞUNDAN RIZASINA, CEZALANDIRMASINDAN AFFINA, GAZABINDAN RAHMETINE SIĞINMA bilinci içinde değerlendirmek, Benliği yere sererek Hakikat Secdemizi ikmal etmek geceyle kayıtlı değil Bunu her an yapabiliriz, nasibimizde varsa

Selam olsun kendisiyle yüzleşenlere!
Selam olsun, secde edip vehmi benliği yere serenlere!
Selam olsun, barışanlara, BİRleşenlere!

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com