![]() |
Kendinle Yüzleştin Mi ?.. |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kendinle Yüzleştin Mi ?..Mehmet Doğramaci Kendinle Yüzleştin mi ? ![]() ![]() Kendine yontmakta ego çok maharetlidir ![]() ![]() ![]() ![]() Siz bir yaşam sürüyorsunuz ![]() ![]() ![]() ![]() Tüm cevapların sizde olduğunu biliyor musunuz? Olumsuz diye gördüklerinizin sizden kaynaklandığını kabul edebilecek misiniz? Suçu karşıya atmak, sebebi ötelemek artık size göre değil ![]() ![]() ![]() Bir de soruyorsunuz; BİLGİYİ YAŞAMA NASIL GEÇİRİRİZ? ![]() ![]() Cevap: KENDİNİZLE YÜZLEŞEBİLDİĞİNİZDE, BİLGİNİN YAŞAMI START ALIR! İyi de nasıl yapacağız o yüzleşmeyi? ![]() ![]() … Rasülullah (sav) her akşam yatarken VİCDAN MUHASEBESİ yapmamızı öneriyor! Vicdanın sesi, Hak`kın seslenişidir! ![]() ![]() ![]() Vicdan bu ise yapmamız gereken açık ![]() ![]() ![]() Şayet bunu objektif kriterlerle, egonun ağzını bağlayıp bilinçli biçimde yapabilirseniz, ne başkasını suçlama, ne olaylara yükleme, ne sebeplere atma girdabına düşmeyecek ve Yunus (as) ın meşhur duasında olduğu gibi BEN NEFSİNE; KENDİNE ZULMEDENLERDEN OLDUM, SEN SUBHANSIN diyeceksiniz!… Salik kul olmak Salih amellerden geçiyor ![]() Salih; sulh yapan, barışan demek! Kimle sulh yapacaksınız? Dışarıdan önce içeriyle, başkalarından önce kendinizle!… Önce yüzleşecek, sonra fark edecek, sonra barışacaksınız kendinizle! ![]() ![]() ![]() Aşama aşama önce başkalarından, sonra sebeplerden, sonra kendinizden razı olacaksınız! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bir soru geldi geçenlerde: “Kadir gecesi sadece zaman dilimi değil, bizde her an yaşanabilecek bir idrak açılımı ise, Beraat gecesini nasıl düşünelim? ![]() ![]() KENDİMİZLE YÜZLEŞİP, SALİH OLMAYA KAPI ARALADIĞIMIZ HER İDRAK ANI BİR BERAAT GETİRİR, diye düşünsek olmaz mı?… “Yüzleştim ama Allah beni affetti mi?”, sorusu hala geliyor mu aklınıza? Yunus (as) “NEFSIME ZULMETTIM” demiş, affedilmişti ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() … Beraat Gecesi geçti ![]() ![]() ![]() … Selam olsun kendisiyle yüzleşenlere! ![]() ![]() ![]() Selam olsun, secde edip vehmi benliği yere serenlere! Selam olsun, barışanlara, BİRleşenlere! ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|