Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Yazılar & Hikayeler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bilmeli, insan, susmayı

Susmayı Bilmeli İnsan

Eski 08-01-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Susmayı Bilmeli İnsan

Susmalı insan sırası ona gelince Bazen bir anlık susmanın anlatabileceği şeyleri saatler süren konuşmalar anlatmakta yeterli olamıyor

Bazen susuşlara saklanıyor sevgiler bazen de nefretler Her susuş beraberinde bir birlikteliği getiriyor yada ayrılığın soğuk duvarlarını örüyor araya Söyleyecek, söylenmesi gereken çok şeyler olduğunda da susuyoruz çoğu zaman Kendimize anlatıyoruz nedense karşıda ki dinlesin diye hazırladığımız hep 'ben' le başlayan uzun cümleleri Ve bitişlerde hep acabalar kalıyor aklımızda

Her şeyi bitiriyoruz kimi zaman tek bir söz söylemeden, açıklama yapmadan Susuşlara saklanıyoruz yineBırakalım da onlar anlasın diye

Herşey bittiği zaman başlayan şeyler bazen güzel de olabiliyor ama hiçbiri sonsuza kadar sürmüyor Sonsuz olacak bu defa diyerek başlanan her şey yarım kalıyor Yarım hayatlarımıza bir de yarım insanlar ekliyoruz sonra Ve her her seferinde savunmamız onları sonsuz sanmamız oluyor

Tükeniyoruz yavaşça Tüketiyoruz hayatı Susuşlardan sıyrılıp yol oluşlara sığınıyoruz sonra Gidiyoruzuzanıyoruz sonsuza Yolcular gelip geçiyor üzerimizden adlarını bile öğrenemiyoruz acelelerinden acelemizden

Her yolun vardır bir sonu deyip kendi sonumuzu keşfe çıkıyoruz Vardığımız diğer yol ayrımları da aynı bizim gibi; hepsinin üzerinde izler var geçenlerden ve hiçbirini silebilecek kadar kuvvetli bir rüzgar yok ortalıkta

Terk edilişler başlıyor sonra yapayalnız kalıyoruz Kendi yarattığımız sessizliğe çakılıyoruz

Ve diplerde aruyoruz sonsuzları Karanlık sarıyor bizi Karanlıkta buluyoruz geçmişe özlemi Hayatlarımızı bırakıp geçmişe dönüyoruz, geçmişler varediyoruz kendimize yaşanmamış yaşanması istenen

Ve artık yüzümüz yok, sesimiz yok, hayallerimiz yok Cansız bedenlerde can çekişen ruhlarımız var sadece Uzatmaları oynuyor ruhlarımız

Alıntı Yaparak Cevapla

Susmayı Bilmeli İnsan

Eski 08-01-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

Susmayı Bilmeli İnsan

Susmak - susmayi becrebilmek

Sususlari hastalik diye görmek yanlistir! Gerci olaya psikoloji bakimindan yaklasildiginda sususun bir cözüm olmadigini ögreniriz Susmak olmayacak, ne varsa disariya dökülmeli diyor psikoloji

Hemfikir degilim, kimi zaman Susmak cok sey Susabilmek Bence, bir sususta saklidir insan O suskunlukta olusur insan O yolculukta bulur kendini insan

Dini boyutlarda yaklassak konuya, yine susus en hayirlisidir denilmekte

Aslinda paylasimdaki cogu noktaya katiliyorum, lakin bunun susmakla alakadan ziyade kisinin kendisiyle problemlerinin olmasindan kaynaklaniyor Yavasca tükeniyor denilmis, evet olabilir Susmaktan degil! Susmayi bilmeden susma terimene gizlenmektendir tükenisimiz

Alıntı Yaparak Cevapla

Susmayı Bilmeli İnsan

Eski 08-01-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi

Susmayı Bilmeli İnsan

Bazen susuşlara saklanıyor sevgiler bazen de nefretler Her susuş beraberinde bir birlikteliği getiriyor yada ayrılığın soğuk duvarlarını örüyor araya Söyleyecek, söylenmesi gereken çok şeyler olduğunda da susuyoruz çoğu zaman Kendimize anlatıyoruz nedense karşıda ki dinlesin diye hazırladığımız hep 'ben' le başlayan uzun cümleleri Ve bitişlerde hep acabalar kalıyor aklımızda

Hayatın geneline yayarsak suskunluk fiilini,bu yazıya katılıyorumİster aileden birilerine olsun ,ister arkadaşlarınıza,sevdiğiniz diğer kişilere karşı
Susmayı doğru bulmuyorum,nedenine gelince kişinin söylemek isteyipte söyleyemedikleri birikir ,birikir yine kendisine zarar verirKırık kalp sendromunu duymuşsanız en sonunda yol incinmeye,kalp kırgınlıklarına ve hayattan,çevrenizden uzaklaşmaya kadar giderYanlızlığa mahkum olur insan yıllar sonraSeviyeli bir şekilde sıkıntılar dile getirilimelidir
Susmak ta bir cevaptır derler ama bu söz hayatımızın düsturu olmamalı
Yanlış anlaşılan bir söz olduğuna inanıyorum

Konuşmak,bana şunları ifade eder:
Derdim varsa ve sen hayatımdaysan bil,neden bilmeyeceksin ki
Kızdım,çünkü değerlisin benim için dinle
Kızgınlığımı aşmak istiyorum çünkü seni hayatımda istiyorum dinle
Susarsam uzaklaşırım senden,uzaklaşmak istemiyorumkonuşalım çözelim sorunu
Sorun çözülmezse biz çözülürüz

Susmak ve kopmaktansa konuşmayı tercih edenlerdenim

Susmak cahille cedelleşmeyin hadisini hatırlattı bana,evet bu doğrudurCahillerle kavga etmemek doğrudurSusmak sa burası tam yeri ve zamanıdırSusacağımız ve konuşacağımız yerleri iyi bilirsek sorun kalmazBilmeyi nasip etsin Mevlam

Enenisa eline sağlık bacım güzel bir konuyduAllah cc razı olsun

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com