Seni Allah'tan Alıkoyan Herşey Dünyadır! |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Seni Allah'tan Alıkoyan Herşey Dünyadır!Seni Allah'tan alıkoyan herşey dünyadır! Yâ men bi dünyâhu işteğal / Kad ğarrahû tûlu'l-emel Eve lem yezel fî gafletin / Hattâ denâ minhü'l-ecel El-mevtü ye'tî bağteten / Ve'l-kabru sandûku'l-amel Isbir alâ ehvâihâ / Lâ mevte illâ bi'l-ecel ![]() Yani; Ey kendi dünyasıyla meşgul olan kişi! Tûl-i emel boğdu senin gibilerini Öyle gaflet içinde yüzüp gider idi Ki eceli ona gizlice yaklaşıverdi Ölüm zaten (şok gibi) apansızın gelir Tıpkı bir amel sandığıdır kabir Kabrin korkularına göster sabır Zira tek ecel var, başka ölüm yok! Malum: Bu hayat, insanoğlunun eline bir kez verilmiştir Bir saniye, bir kere yaşanılır, bir daha da tekrarı mümkün olmaz Elimize bir ok vermişler, hayat oku Hedefi 12'den vurduk vurduk; vuramadık ikinci veya üçüncü atımı yok bu işin Kaset biter, başa sarılır, yeniden dinlenebilir Bu hayat kaseti bitince başa sarılmıyor Güreşte yenilen taraf doymaz derler Azrail ile güreşte hep insanlar yenilmiştir ve hiç doymamışlardır Ölümün "saymam bunu"su yoktur zira Azrail gelir, randevu almadan ![]() Kapıyı tıklamadan içeri girer, emaneti alır ve gider ![]() Günde bir taşı bina-yı ömrümün düştü yere / Can atar gafil, binası oldu viran bîhaber Dil bekası, Hak fenası istedi mülk ü tenim / Bir devasız derde düştüm, âh ki Lokman bîhaber Bir ticaret yapamadım, nakd-i ömrüm oldu heba / Yola geldim lakin göçmüş cümle kervan bîhaber Ağlayıp nâlân edip düştüm yola tenhâ garip / Dîde giryân, sine biryân, akıl hayrân bîhaber ![]() Şahsî kıyametimiz kopmadan ve iş işten geçmeden, aymalıyız; hakikatten bîhaber olma gafletinden kurtulmalıyız Yani biz kimiz, niçin yaratıldık ve nereye doğru gidiyoruz? Bizi yaratan Allah cc bizden ne istiyor? Bu soruların cevaplarına göre şuurlu bir hayat yaşamak çağımız çoktan gelmiştir Bu hayatı bad-ı heva, yani nefsimizin boş istekleri doğrultusunda harcamak lüksüne sahip değiliz; hem bu bir lüks değildir, belki intiharın ta kendisidir ![]() ![]() Seni Allah'tan alıkoyan herşey dünyadır Hakikatine uyanmalı ve bu şuurla şu hayatta masivayı aradan kaldırarak Allah'a doğru kanat açıp pervaz ederek geçirmeliyiz![]() Hasıl-ı kelam: Alınyazımızı bilmiyoruz, ecelimizin geliş tarihinden haberimiz yok ama, her an herkesin Azrail'in elini tutarak ölüm kapısından ahiret yurduna geçmeye aday olduğu şu sonlu dünyada biz Mü'minlere düşen, her namazı veda namazı olarak kılmak, her günün son günümüz olabilir mülahazasıyla geçirmektir Allah cc ömrümüzü hayırlı eylesin, kısa da olsa, uzun da olsa Rızasına nail olarak Cennette ebedi hayata nail kılsın inşallah ![]() ![]() Zamana, mekana ve mekîne elveda ![]() ![]() Kısacası: Elveda dünya, merhaba ukba! ![]() ![]() |
|
|
|