Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Yazılar & Hikayeler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
amin, demeli, duada

Duada Amin Demeli

Eski 08-01-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Duada Amin Demeli

Duada Amin demeli

Duâ, kulun Rabbına takdim ettiği sözlü dilekçesidir Dilekçenin sonuna imza atmak nasıl dilekçeye geçerlilik kazandırırsa, duânın sonunda (âmin) demek de duâya öyle makbuliyet kazandırır

Nitekim adamın biri duâsında Rabbına yalvarıyor, ama sözünü ettiğimiz âmin cümlesini hatırına hiç getirmiyordu Onu gören Efendimiz:

- Mührü basarsa isteği hâsıl olur, buyurdu

Ashâb bundan pek bir şey anlamamıştı Sordular:

-Bu adam duâsına mührü nasıl basacak ya Resûlâllah?

Şöyle cevap verdiler:

-Duâsının sonunda (âmin) demekle!

Anlaşılan odur ki, ister kendi yaptığımız olsun, isterse dinlediğimiz başkasına ait bir duâ olsun münasip yerlerinde mutlaka (âmin) demeli, kabûl et yâ Rab, mânâsına gelen bu cümleyi, istek cümlelerinin bittiği her yerde tekrar etmeliyiz

Nitekim bir hadîs-i şerîfte, Efendimiz şöyle buyurmaktadır:

İçinizden biri duâ ettiğinde, kendi nefsinin duâsına da (âmin) desin?

Demek ki, duâlarımızın münasip yerlerinde (âmin) demeli, Rabbimize takdim ettiğimiz sözlü dilekçemizi (âmin) cümlesiyle imzalayıp mühürleyerek takdim etmeliyiz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com