![]() |
Terazi Olmayınca |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Terazi OlmayıncaTerazi olmayınca ![]() ![]() ![]() Hikâye bu ya; evvel zamanda, köyün birine bir kurt dadanmış ![]() ![]() ![]() - Ben bu işi zevkimden mi yapıyorum sanki? Açlıktan öleyim mi? Karnımı doyurmak için yapmak zorunda kalıyorum ![]() Köylüler sormuşlar: - Tamam da, karnını doyurmak için 3-5 hayvanı öldürmeye ne gerek var? - Sizinki de söz mü yani? Benim elimde terazim yok ki ![]() ![]() Köylüler bu söze cevap verememişler ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Biz düşündük ki; sana günde bir buçuk okka et yeter ![]() Kurt da, köylüler de memnun olmuşlar bu antlaşmadan ![]() ![]() ![]() ![]() Aradan biraz zaman geçince, antlaşma sulandırılmış ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bunu haber alan köylüler ayaklanmışlar; hemen kurdu çağırıp hesap sormuşlar: - Hani seninle antlaşma yapmıştık; hayvanlarımıza zarar vermeyecektin ![]() - Bu konuda bana birşey söylemeye hakkınız olmaması lâzım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Köylüler itiraz etmişler: - Tamam, sözlerinde haklısın, biz antlaşmaya uymadık ![]() ![]() ![]() Kurt cevap vermiş: - Bana göre; yediğim, hakkımdan fazla değildi ![]() ![]() ![]() ![]() Bu cevaba ne denir? Köylüler de birbirlerine bakışmışlar, diyecek söz bulamamışlar ![]() ![]() ![]() ![]() Haklıyı haksızı ayırmada terazi, yani adalet çok önemlidir ![]() ![]() ![]() ![]() Her işimizde bize en güzel örnektir Resûlullahın yaptıkları ![]() ![]() ![]() Peygamberimiz zamanında, zorbalıkları ile meşhur Benî Mahzum kabilesi vardı ![]() ![]() Mekke'nin fethinden sonra da bu âdetlerine devam etmek istediler ![]() ![]() ![]() Resûlullah Hz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Peygamber efendimizin hükmü üzere, kadının cezası verildi ![]() "Ey eshabım! Şunu iyi bilin ki, Allahü teâlâ, eski kavimleri halkın arasında adalete riayet etmedikleri için perişan ve helâk etmiştir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Mehmet Oruç |
![]() |
![]() |
![]() |
Terazi Olmayınca |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Terazi OlmayıncaPeygamber efendimizin hükmü üzere, kadının cezası verildi ![]() "Ey eshabım! Şunu iyi bilin ki, Allahü teâlâ, eski kavimleri halkın arasında adalete riayet etmedikleri için perişan ve helâk etmiştir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Rahman razı olsun dua ile inşAllah ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|