Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Yazılar & Hikayeler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
getirdikleri, istiğfarın

İstiğfarın Getirdikleri

Eski 08-01-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

İstiğfarın Getirdikleri

İSTİĞFARIN GETİRDİKLERİ

Müslüman samimî olarak istiğfar ederse, bu hemen, kabulle sonuçlanır; 'ın izniyle mağfiret gerçekleşir Kur'an âyetleri bunu açıkça ifade etmektedir Yüce şöyle buyurmuştur:

“Rabbim! Ben kendime zulmettim, beni bağışla! () onu bağışladı Çünkü O, çok bağışlayan, çok esirgeyendir (28 Kasas, 16)

“Keşke kavmim, Rabbimin beni bağışladığını ve beni ağırlananlardan kıldığını bilseydi(36 Yâsîn, 27)

“Ama affeder, hoş görür, bağışlarsanız, da çok bağışlayan, çok esirgeyendir ( O da sizi bağışlar)” (64 Teğâbun, 14)

“Rabbim! Bizi affet, deyin ki, biz de sizin hatalarınızı bağışlayalım (2 Bakara, 58)

“De ki: Eğer 'ı seviyorsanız, bana uyun ki da sizi sevsin ve günahlarınızı bağışlasın bağışlayan, esirgeyendir(3 Âl-i İmran, 31)

“Günahlarının bağışlanmasını dilerler Günahları da 'tan başka kim bağışlayabilir?” (3 Âl-i İmran, 135)

'ın rahmetinden ümit kesmeyin bütün günahları bağışlar(39 Zümer, 53)

Yine Kur'an âyetleri bize, istiğfar edenin Rabbine karşı niyeti samimî ve içten olduğu takdirde, istiğfarın kesinlikle kabul edileceğini açıklıyor
Samimi olarak yapılan istiğfar, insanı mutlu eden en önemli vasıtalardandır Çünkü istiğfar eden Müslüman, ümitsizliğe kapılmaz, ümidi yitirmenin manasını ve olumsuz düşünmeyi bilmez

İstiğfar, dünyadaki azaba engel olur
“Onlar istiğfar ederlerken, onlara azap edecek değildi (8 Enfal, 33)

İstiğfar, 'ın hak yolda olanlara verdiği zafer vadini çabuklaştırıp gerçekleştirir
“Sabret, 'ın vadi gerçektir Günahına da istiğfar et (40 Mü'min, 55)

İstiğfar, insana, rahat ve hu-zur içinde yaşama imkânı verir
“Rabbinizden mağfiret dileyin, sonra ona tövbe edin ki, sizi belirtilmiş bir süreye kadar güzelce yaşatsın(11 Hûd, 3)

İstiğfar, insanın dünyada çalışmasını ve onu şenlendirmesini sağlar
“Sizi yerden inşa eden ve orada yaşatan O'dur O'ndan mağfiret dileyin (11 Hûd, 61)

İstiğfar, sabretmeyi sağlar ve onun kapılarını insanlara açar
“Sabretmeniz, sizin için daha iyidir bağışlayan, esirgeyendir(4 Nisâ, 25)

İstiğfar, kötülükleri yok eder
“Kötülükler yaptıktan sonra, tövbe edip inananlara karşı, Rabbin on (tövbe ve iman) dan sonra, elbette bağışlayan, esirgeyendir(7 A'raf, 153)

İstiğfar, sahibini 'ın rahmetine sokar
onları rahmetinin içine sokacaktır bağışlayandır, esirgeyendir (9 Tevbe, 99)

İstiğfar, güzel hayatın gerçekleşmesini sağlar
“Onlara: Rabbinizin nimetinden yeyin de O'na şükredin! Hoş bir memleket ve çok bağışlayan Rab var denilmişti(34 Sebe', 15)

İstiğfar sebebiyle ecir verilir ve lütuf artırılır
“(Umarlar ki ) bu kimselerin ecirlerini tam versin ve lütfundan onlara fazlasını da versin Çünkü O, çok bağışlayan, çok karşılık verendir (35 Fâtır, 30)

İstiğfar, kuraklık olduğunda yağmur ve rahmet isteme dualarındandır Yine o, mal ve çocuklarla yardım edilme, insan hayatında nimetin artırılma sebeplerindendir
Dedim ki“Rabbinizden mağfiret dileyin, çünkü O çok bağışlayandır, (O'ndan mağfiret dileyin) ki üzerinize gökten bol yağmur göndersin ve size çok mallarla, oğullarla yardım etsin, size bahçeler ver-sin, ırmaklar versin (71 Nuh, 10-12)

İstiğfar, tövbesinde samimî olduğu takdirde insanı, yaptığı haksızlığın sonucundan kurtarır
“Şüphesiz Rabbin, o insanların zulümlerine karşı mağfiret sahibidir(13 Ra'd, 6)

İstiğfarın bu büyük rolünün yanında, onun alanı geniştir, sınırı yoktur
“Şüphesiz Rabbinin affı geniştir(53 Necm, 32)

Bu gün Müslümanın istiğfar etmeye çok ihtiyacı var, hem de bol bol Çünkü hatalar çok, günahlar büyük
İstiğfar edin! İstiğfar edin!

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com