![]() |
İstiğfarın Getirdikleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İstiğfarın GetirdikleriİSTİĞFARIN GETİRDİKLERİ Müslüman samimî olarak istiğfar ederse, bu hemen, kabulle sonuçlanır; ![]() ![]() ![]() ![]() “Rabbim! Ben kendime zulmettim, beni bağışla! ( ![]() ![]() ![]() “Keşke kavmim, Rabbimin beni bağışladığını ve beni ağırlananlardan kıldığını bilseydi ![]() “Ama affeder, hoş görür, bağışlarsanız, ![]() ![]() ![]() “Rabbim! Bizi affet, deyin ki, biz de sizin hatalarınızı bağışlayalım ![]() “De ki: Eğer ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() “Günahlarının bağışlanmasını dilerler ![]() ![]() “ ![]() ![]() ![]() ![]() Yine Kur'an âyetleri bize, istiğfar edenin Rabbine karşı niyeti samimî ve içten olduğu takdirde, istiğfarın kesinlikle kabul edileceğini açıklıyor ![]() Samimi olarak yapılan istiğfar, insanı mutlu eden en önemli vasıtalardandır ![]() ![]() İstiğfar, dünyadaki azaba engel olur ![]() “Onlar istiğfar ederlerken, ![]() ![]() İstiğfar, ![]() ![]() “Sabret, ![]() ![]() ![]() İstiğfar, insana, rahat ve hu-zur içinde yaşama imkânı verir ![]() “Rabbinizden mağfiret dileyin, sonra ona tövbe edin ki, sizi belirtilmiş bir süreye kadar güzelce yaşatsın ![]() İstiğfar, insanın dünyada çalışmasını ve onu şenlendirmesini sağlar ![]() “Sizi yerden inşa eden ve orada yaşatan O'dur ![]() ![]() İstiğfar, sabretmeyi sağlar ve onun kapılarını insanlara açar ![]() “Sabretmeniz, sizin için daha iyidir ![]() ![]() ![]() İstiğfar, kötülükleri yok eder ![]() “Kötülükler yaptıktan sonra, tövbe edip inananlara karşı, Rabbin on (tövbe ve iman) dan sonra, elbette bağışlayan, esirgeyendir ![]() İstiğfar, sahibini ![]() ![]() “ ![]() ![]() ![]() ![]() İstiğfar, güzel hayatın gerçekleşmesini sağlar ![]() “Onlara: Rabbinizin nimetinden yeyin de O'na şükredin! Hoş bir memleket ve çok bağışlayan Rab var denilmişti ![]() İstiğfar sebebiyle ecir verilir ve lütuf artırılır ![]() “(Umarlar ki ![]() ![]() ![]() İstiğfar, kuraklık olduğunda yağmur ve rahmet isteme dualarındandır ![]() ![]() Dedim ki“Rabbinizden mağfiret dileyin, çünkü O çok bağışlayandır, (O'ndan mağfiret dileyin) ki üzerinize gökten bol yağmur göndersin ve size çok mallarla, oğullarla yardım etsin, size bahçeler ver-sin, ırmaklar versin ![]() İstiğfar, tövbesinde samimî olduğu takdirde insanı, yaptığı haksızlığın sonucundan kurtarır ![]() “Şüphesiz Rabbin, o insanların zulümlerine karşı mağfiret sahibidir ![]() İstiğfarın bu büyük rolünün yanında, onun alanı geniştir, sınırı yoktur ![]() “Şüphesiz Rabbinin affı geniştir ![]() Bu gün Müslümanın istiğfar etmeye çok ihtiyacı var, hem de bol bol ![]() ![]() İstiğfar edin! İstiğfar edin! |
![]() |
![]() |
|