![]() |
Allah İçin Bir Araya Gelmek |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Allah İçin Bir Araya GelmekBirgün Hz ![]() ![]() "Niçin toplandınız?" diye sordu ![]() araya geldiklerini söylediler ![]() "Gerçekten Allah için mi toplandınız?" "Vallahi, başka bir niyetimiz yok ![]() ![]() Bunun üzerine Hz ![]() "İnanın, ben size inanmadığım için yemin teklif etmiş değilim ![]() durumumda bulunup da Hz ![]() eden biri yoktur ![]() ![]() Ashabından bir topluluğun yanına gelmişti de, niçin böyle toplandıklarını sormuştu ![]() hamd ü sena da bulunmak için toplandık’ demişlerdi ![]() ‘Allah için söyleyin, gerçekten bunun için mi toplandınız?’ diye sorduğunda Ashab da, ‘Vallahi, bunun dışında bir maksat için bir araya gelmedik’ demişlerdi ![]() "Bunun üzerine Allah Resûlü (asm) buyurdular ki, ‘Ben size güvenmediğim için yemin teklif etmedim ![]() sizinle iftihar ettiğini bildirdi de sebebini öğrenmek istedim ![]() Ne kadar enteresan değil mi? Bir tarafta Allah’ın kendilerine ihsanda bulunduğu İslâm ve iman gibi sayısız nur ve faydaları bulunan eşsiz bir nimet var, diğer tarafta bu nimetin büyüklük, kadir ve kıymetinin karşısında şükür ve minnet duyguları içinde ezilip Allah’ı zikretme, Ona hamd ü senada bulunma gibi bir kadirşinaslık ve fazilet var ![]() ı Hakkın meleklerine iftihar ettiği kadar önemli ve büyük bir fazilet ![]() Yapılan ders ve sohbetlerin temelinde de ihsan edilen onca nimete bir şükür ve Allah’ı zikir, Onu hatırlama özelliği yok mudur? Böyle bir topluluğa daha başka ikramlar da vardır ![]() (asm), Allah’ın dinini, kitabını öğrenmek ve mütalaa etmek maksadıyla bir araya gelen kimselere ayrıca Allah’ın gönül huzuru vereceğini, onları rahmet ve lütfuna boğacağını, meleklerin onları takdir ve himaye için etraflarını saracaklarını müjdeler ![]() Minnet ve şükran duyguları içinde Allah’ı zikretmek, şükür ve hamdetmek maksadıyla Onun dinini, kitabını öğrenmek, mütalaa etmek için yapılan dinî sohbet ve zikirlerin ne kadar önemli olduğunu bu iki hadis-i şerif açıkça göstermiyor mu? İnsan yaptığı işin azamet ve ehemmiyetini bilirse ona daha bir zevk ve şevkle sarılır ![]() Şaban DÖĞEN / Zaman Dipnotlar: 1- Müslim, Zikir: 40 ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|