Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Yazılar & Hikayeler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
boyun, eğmeyiniz, zulüme, şirke

Şirk'e Ve Zulüm'e Boyun Eğmeyiniz

Eski 08-01-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Şirk'e Ve Zulüm'e Boyun Eğmeyiniz

«Benden sonra bir takım Emirler (Halifeler, Hükümdarlar, İdareciler) olacaktır Kim onların yalanlarını tasdik eder, yaptıkları zulümde kendilerine yardımcı olursa benden değildir Ben de onlardan değilim O kimse benim havzımın etrafına yaklaşamıyacaktır Kim onların yalanlarını tasdik etmez, zulümlerinde onlara yardım etmezse, bendendir Bende onunla beraberim Ve o kimse havzımın kenarında bana ulaşacaktır» (1)

Âlemlere rahmet olarak gönderilen Hz Peygam¬ber; (SAV) Mü'minleri emir sahiplerinin yalanlarına ve zulümlerine karşı uyarmıştır Esasen Mü'minler, meşru olmayan her türlü güce karşı mücadele vermek, iyiliklerin hakim olmasını sağlamak ve Allah'ın indirdiği hükümlere boyun eğmek hususunda birbiri ile tarih boyunca yarışmışlardır

Bu sırat-ı Müstakim üzerindeki yarış kıyamete kadar sürecektir Nitekim, «Benim Ümmetim Sapıklık üzerinde ittifak etmez» (2) diyen Allah'ın Resulü gerçeği göstermiştir Halkı müslüman olan ülkelerde, müşrik devletlere karşı yükselen mücadele bu gerçeklerin ışığı altında değerlendirilebilir Son yetmiş yıllık halifesiz dönemden sonra, Ümmet-i Muhammed yeniden inancını hayata hakim kılma mücadelesine karar vermiştir

Hicri-1400 yaklaşırken Mü'minler Akabe bey'atını yeniden hatırlama noktasındadırlar

Übâde İbn-i Samid (RA) Hazretleri, «Biz Ensar heyeti Resulallah'a Akabe Mevkiinde emirlerini dinlemek ve itaat etmek üzere bi'at ettik ve «Her nerede bulunursak bulunalım, muhakkak orada hakkı yerine getireceğimize ve hak söyleyeceğimize ve Allah yolunda hiçbir kimsenin levm ve zemminden korkmayacağımıza söz verdik» (3) buyuruyor

Görüldüğü gibi Mü'minler, şirke, zulme ve yalana karşı savaş açmışlardır Bu onların akaidlerinin tabii bir sonucudur Kur'an-ı Kerîm'de bütün Mü'minlere örnek olarak gösterilen (4) Hz Peygamber'in hayatı, Sahabîlerin hayatı, bütün müçtehid imamların ve Evliya-i Kiram'm hayatı şirke ve zulme karşı mücadelenin en güzel örneklerini ortaya koymuştur Başta İmam-ı Azam olmak üzere, birçok müçtehid imam zindanlarda işkence altında şehid olurken, emir sahiplerinin zulümlerinin ve yalanlarının asla tasdik edilemiyeceğini ilân etmişlerdir

Bilindiği gibi Abbasi Halifelerinden Ebu Mansur'un kadılık teklifini reddeden, onun yalanlarını ve zulümlerini yüzüne haykıran îmam-ı Azam, hanefi mezhebinin kurucusudur Türkiyeli müslümanlann büyük çoğunluğu Hanefi mezhebine mensup olduğuna göre, İmam-ı Azam'ın tavrı onlara güzel bir örnektir

Ancak görülmektedir ki, zalimlerden ve müşriklerden bir zümreyi, diğer bir zümre ile mukayese ederek hayatlarına yön veren ve bu anlayışlarını «İslâm» zanneden insanların sayısı az değildir İşin ilginç yanı bu insanlar, kendi heva ve heveslerine uyduklarını ve yanıldıklarını itiraf edecekleri yerde, dünyevi kaygılarını ve akli yorumlarını sürekli ön plânda tutarak, geniş bir kitleyi etki alanlarına almaktadırlar

Hadis no: (1) Sünen-i Tirmizi-C: Sahife: 121 Hadis No: 2360 İst : 1915

(2) Sünen-i İbn-i Mace-C Sh: 1302 Hadis no: 3950
(3) Sahih-i Buhari-C: 1 Sahife: 322 Hadis no: 213 Ank: 1978
(4) El-Ahzâb sûresi: 21

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com