![]() |
Aziz Nesin Hiç Durmadı Ben Niye Duracakmışım?” |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Aziz Nesin Hiç Durmadı Ben Niye Duracakmışım?”“İslâmiyet yoksa ben de yokum’ diyebilecek adam lazım ![]() yansın ![]() ![]() yaşamışsın, ha yaşamamışsın ne önemi var? ‘Böyle Mecnun gezenin elbet bir Leyla’sı var ![]() ![]() Leyla’sı var ama başka başka ![]() ![]() “Eyüpsultan Camii’ndeydim ![]() ![]() ![]() Hayal meyal hatırlıyorum ![]() ![]() ![]() ![]() ‘Konferansa giderken, Eyüpsultan’da sabah namazı kılarken ölmek çok güzel’ diye düşündüm ![]() ![]() can Senin en iyiyi bilen Sensin! İçimden şu mısraı okudum: ‘Canan canı dilemiş vermemek olmaz ey dil/Ne nisa eyleyelim kul ne senindir ne benim’ Allah canandır ![]() ![]() “Ağlayarak yazmayan okuyucuyu ağlatamaz ![]() yakamaz ![]() ![]() Dinim, imanım, milletim vatanım diye feryat edecek ![]() kitap yazılmışsa okunur ![]() ADEM DEMİR “Pazar sohbetimizin” bu haftaki konuğu, davası uğruna canını seve seve vermeye hazır büyük mücadele adamı Ömer Okçu ![]() ![]() ![]() ![]() Abdullah başta olmak üzere 30’u aşkın kitabın yazarı ![]() daha çok Hekimoğlu İsmail’i konuştuk ![]() ![]() emeklisi olan yazar, 3 Şubat 2002 tarihinde bir konferansa giderken Eyüpsultan Camii’nde sabah namazını eda etmeye çalışırken beyin kanaması geçirdi ![]() O tarihten bu yana geçirdiği ciddi rahatsızlığı yenmeğe çalışıyor ![]() kurtulup evine getirilen Ömer Okçu, 1 Mart 2002 tarihinde ikinci defa beyin kanaması geçirdi ![]() müdahale eden doktorlar yüzde 5 yaşama şansı veriyorlardı ![]() boyunca İslâm için çalışan ve bu yolda hapishanelere girip çıkan Ömer Okçu’dan Allah-û Teâlâ yardımını esirgemedi ![]() ölümden döndü ![]() ![]() ![]() ![]() kendisine gelen Ömer Okçu ile konuştuk ![]() ölümle burun buruna geldiğini öğreniyoruz ![]() “TAM BANA GÖRE BİR ÖLÜM ŞEKLİ” Birincisinde 7-8 yaşlarında iken 1941 yılında Erzincan’ı yerle bir eden ve yaklaşık 40 bin kişinin ölümüne sebep olan depremden sağ kurtuluyor ![]() ablasını depremde kaybeden Okçu, ikinci ölüm tehlikesini de Atlas Okyanusu’nun üzerinde geçerken atlatıyor ![]() üç matoru çalışmıyor ve düşme tehlikesi yaşanıyor ![]() “büyük adamın mezarı da büyük olur” gibisinden espiriler yapıyor ![]() tehlikesi ile karşı karşıya kalınca seviniyor ![]() diyor ![]() yönü Müslümanlar arasında hiçbir ayrım yapmamasıdır ![]() çağırdıysa koşarak davetlerine icabet etti ![]() bir ömrü koşuşturma ile geride bırakan Okçu, yine Müslümanların konferans teklifine olumlu cevap vermek için hareket ederken camide beyin kanaması geçirmişti ![]() kaybetmeden bu defa da bize konuştu ![]() Söyleşi sırasında bir an önce ayağa kalkıp kendi işlerini kendi görmeyi ve konferanstan konferansa koşmayı çok özlediğini ifade etti ![]() ![]() sohbetimiz boyunca nam-ı diğer Hekimoğlu İsmail, bir çağlayan gibi çoştu ![]() Günümüz Müslümanlarının durumunu anlattı ![]() ![]() çoşkusu sebebiyle biz de sorularımızla konuşmalarını bölmek istemedik kendisi ile gerçekleştirdiğimiz sohbeti soru-cevap formatının dışında size sunmak istedik ![]() “AZİZ NESİN HİÇ DURMADI BEN NİYE DURACAKMIŞIM?” Şu anda sol bacağını ve sol elini kullanmakta zorluk çeken Yazar Ömer Okçu: “Her şey zıddıyla bilinir ![]() ![]() budur ![]() ![]() onu severim ![]() ![]() örnekler dururken ben nasıl rahat otururum? Hayır durmak yok ![]() çalışacağız ![]() ![]() ‘Bir daha kanama olursa gittin ![]() dediler ![]() ![]() ![]() Zaten bir konferansa gitmek için yola çıkmıştım ![]() ![]() kanaması geçirdim ![]() ![]() ![]() ![]() ‘İyi’ dedim ![]() ![]() Eyüpsultan’da sabah namazı kılarken ölmek çok güzel’ diye düşündüm ![]() Sana şükürler olsun ![]() bilen Sensin! İçimden şu mısraı okudum: ‘Canan canı dilemiş vermemek olmaz ey dil/Ne nisa eyleyelim kul ne senindir ne benim’ Allah canandır ![]() vermemek olmaz” dedi ![]() “İYİ TOHUM ATILDI MEYVELERİ DE İYİ Şu anki İslâmî bilincin iyi olduğunu belirten Okçu, Bir gün Bediüzzaman Said-i Nursi’nin; “Kardeşlerim küfrün belini kırdık” dediğini ancak o günün şartları altında buna bir anlam vermedeğini ifade etti ![]() haklılığına inandığını vurgulayan Okçu, “Üstadın bu sözünden yıllar sonra anladım ki büyük bir nesil yetişmiş ![]() söylüyorlar ![]() ![]() meyveler alınıyor ![]() “Şimdikilerin sanki sizin kadar mücadele etmediği gözleniyor ![]() takan öğrenciler okuyamıyor ![]() ![]() Hatip liselerinin kapısına kilit vurulmak isteniyor fakat ciddi tepkiler verilmiyor gibi yanılıyor muyum?” şeklindeki sorumuza Okçu: “Düşmanımız bizim hızımızdır ![]() göze alarak yürüyeceğim ![]() ![]() Kanuni Sultan Süleyman döneminde dünyaya gelmiş olsaydım, hasta yatağından bir an önce ayağa kalkmak için kendimi yiyip bitirmezdim ![]() diyorlar ![]() ![]() ![]() Anlayış değişikliği oldu ![]() evlat katili yapma başını ört yoksa vururum seni’ derdi ![]() çünkü ilim yoktu ![]() ![]() ![]() yaygınlaştı, umuma mal oldu ![]() gibi ![]() ![]() demek yasaktı ![]() ![]() ‘Kula kul olmak için atılmadık meydana’ diyordu ![]() vardı ki vatandaşları kendilerine kul yapmak istiyorlardı ![]() olduklarını ilan edeceklerdi ![]() ‘Kula kul olmak için atılmadık meydana/Biz yalnız hakikat-ı Hakk’a secde ederiz/Nasıl girdiyse dava adamları zindana/Bilsin ki kahpe devir biz öyle gireriz ![]() ![]() ![]() ![]() çikolata yemek için yola çıkmadık ![]() ![]() Ağabeylerimiz bize şöyle söylerlerdi: ‘Sofraya gider gibi sehpaya gitmeyen dava adamı değildir’ ![]() HEKİMOĞLU İSMAİL |
![]() |
![]() |
|