Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Yazılar & Hikayeler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
dua, insan, ister

Niye Dua İster İnsan?

Eski 08-01-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Niye Dua İster İnsan?

&
Dua derler kulluğun özü'dür Dua eden insan anlarmış ki, beni duyan Bir'i var, isteklerimi arz edeceğim Külli bir Kudret var, kalbimi hatta kalbimin sadece minik bir an içinden geçenlerini gören ve bilen bir İlim, bir Basir var

Dua 3 harf ve söylemesi dile kolay Ama ya hakkını verebilmek? Ya Tam manasıyla yaşayabilmek duayı! İşte şu sırlar hazinesi olan dünyada Dua'nın da elbet bir sırrı bir anahtarı var Birisinden dua istemeninde, birisine dua etmeninde, kendine dua ya da kendi haricindeki herkese dua etmeninde elbet bir sırrı var bir âdâbı var Her mevcut dua eder, gerek kendi dilleriyle gerek hareketleriyle Dua'nın çeşitlerine girmek istemiyorum ama Dua'nın biz insanlar için ne denli zaruri bir ihtiyaç olduğunu hatırlatmak isterim
Sezgiler Forum'da dua kısmına Moderatör olduğum için mi bilmem ama,
Kısa bir örnek vereceğim:
Bir kardeşimizin bizden herhangi bir şey için dua istemesine karşı; bizim ona;
- Tamam kardeş ne demek ederiz ya hu! dememizle;
- Bundan sonra ki yapacağım dualarımda seni dualarımda unutmamak için Rabbime dua ediyorum ve o dualarımda seni unutursamda Rabbimden niyaz ediyorum kendim için istediğim her şeyi sana da versin vb içten samimi dua etmemiz arasında sizce ne kadar fark vardır?

Biliyorsunuz ki, Dua basit bir olay değil Lütfen gereğini yerine getirelim Tüm samimiyetimizi gösterelim Ve Rızasını, Cevabını kesinlikle Yüceler Yücesi, Ezelî ve Ebedî, her mevcudun Sahibi RABBİMİZDEN isteyelim

Hepinizi Sezgiler Forum'a En içten Dua'larınızı zikretmeye bekliyoruz Allah'ın rahmeti ve bereketi üzerlerinize olsun!

Bugün ki Cuma'mız ve Gelecek bütün Cuma'larımız Mübarek olsun ve hayırlar getirsin inşallah

Umud Çelen

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com