|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
eğilmeyi, etmeyi, hizmet, seviyorsunuz |
![]() |
Hizmet Etmeyi Mi Seviyorsunuz, Hizmet Edilmeyi Mi? |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hizmet Etmeyi Mi Seviyorsunuz, Hizmet Edilmeyi Mi?Hizmet etmeyi mi seviyorsunuz, hizmet edilmeyi mi? Sizi size tanitacak bir soru: Iç dünyaniza bir göz atin, hizmet etmeyi mi seviyorsunuz, hizmet edilmeyi mi? Hiç düsündünüz mü, Allah Resulü Efendimiz (sas) hangisini seviyordu? Hizmet etmeyi mi hizmet edilmeyi mi? Bazi davranislarini bir hatirlayalim isterseniz ![]() ![]() Bir cihad dönüsünde istirahate çekilmis mücahitlere yemek hazirlama hizmeti konusuluyordu ![]() Biri, 'Ben yemegi hazirlayayim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() '- Siz istirahat buyurun, biz hizmetin hepsini de yapar, sizin yemeginizi de huzurunuza getiririz! diyenlere Efendimiz (sas) ne buyurdu biliyor musunuz? -Bilirim ki siz tüm hizmetleri yaparsiniz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -"O hizmetleri biz yapardik!" deyince, Efendimiz'in cevabi söyle oldu: -"Demek ki siz ondan çok ibadet etmissiniz! Çünkü siz hizmet eden olmussunuz, o ise hizmet edilen!" Iste hizmet edenle hizmet edilenin farki, Allah Resulü Efendimizin yaninda böyleydi ![]() ![]() ![]() ![]() Bagdat vaizi, kardesine verdigi cevabinda hizmet konusunda bakin ne diyor: "Kardesim, çok üzüldüm hizmet edilmekle iftihar ettiginden dolayi ![]() ![]() ![]() Sözü daha fazla uzatmadan konuyu kendimize getirerek diyorum ki: -Acaba bizim aliskanligimiz ne durumda? Hizmet etmeyi mi seviyoruz, hizmet edilmeyi mi? Sunu açikça ifade etmeliyim ki, kendini hep (hizmet edilmeye) layik biri olarak görenin yasliligi zor geçer ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bilmem siz kendinizi hangisine alistiriyorsunuz? Hizmet etmeye mi, hizmet edilmeye mi? Unutmayin, kazanan hizmet edendir, edilen degil ![]() Ahmet Şahin |
![]() |
![]() |
![]() |
Hizmet Etmeyi Mi Seviyorsunuz, Hizmet Edilmeyi Mi? |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hizmet Etmeyi Mi Seviyorsunuz, Hizmet Edilmeyi Mi?Hizmet etmeyi inşaallah,eğer çocuklarımın iş öğrenme mecburiyeti olmasaydı bir bardak su dahi istemezdim onlardan ![]() ![]() Hizmet eden her zaman duaya vasıl olur,kazançlıdır ![]() ![]() ![]() ![]() Bazen Mevlamın bunca güzel himetlerinde neden adım yazılmış olabilir diye düşünürüm;aklıma çocukken aldığım Allah razı olsun duaları gelir, hizmet etmeyi çok severdim, karşılığında hediye almaktan çok bu duanın edilmesini isterdim, anlamınıda bilmezdim ama bu dua sanki çok büyük bir hediye gibi gelirdi,yıllar geçti şimdi bu duanın ne kadar büyük olduğunu daha güzel idrak ediyorum ![]() ![]() ![]() ![]() Mevlam bizleri hizmet eden kullarından; Hak yolunda Hadim kullarından yazsın,hayır dualarına muhatap eylesin inşaallah ![]() ![]() ![]() ![]() Ellerine yüreğine sağlık kardeşim çok değerli bir makaleydi ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|