Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Yazılar & Hikayeler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
imtihanlarim

İmtihan(Lar)İm

Eski 08-02-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

İmtihan(Lar)İm

İmtihan(lar)ım

İmtihan olmasaydı bazı karamsarlıklar ruhumuzu sıkmak için sıraya girmezdi herhalde Huzurlu bir hayat için çırpınışım bana musallat olan sıkıntılara engel olamamaktadır ne yazık ki

Demek olumsuzluklarla yaşamaya alışmam gerekiyor Olumsuzluklardan nasıl güzellikler çıkaracağıma alışmam gerekecek artık Aksi takdirde fitne odaklarının isteği yerine gelecek, dünyam adeta karanlıklara bürünecektir

Bu dünya hanında yalnız olmadığımı, başıboş bir şekilde dünya sahrasında gezinmem için bu âleme gönderilmediğimi iyi bilmem gerekiyor Şu kâinat Sultanının mutlak bir murakabesi altında olduğumu bilerek yaşamaya kendimi alıştırmalıyım

Hayatıma musallat olan karanlıklardan aydınlıklara çıkmam için Sahibim beni sınamaktadır Bana verilen yüce duyguları en iyi bir şekilde işletmem için bu gerçekleri unutmamam gerekmektedir

Dünyamda en büyük gibi görünen güneşten başlamak üzere en küçük mahlûka kadar bütün var olanları yaratan, idare eden ve intizamlı bir şekilde yaşatan elbette o kudreti nihayetsiz olan Rabb-i Rahimden başkası değildir

O her varlık gibi beni de idare etmekte, bana da rızık vermekte, beni de bu dünya hanında yaşatmaktadır O duygularımın en gizlisini bile bilmektedir Bu gerçekleri düşündüğüm zaman hayatımdaki karanlıklar yok olmakta, aydınlıklı bir âlem dünyamı şenlendirmektedir

Ruhumda fırtınalar meydana getiren, dünyama karanlıkları hakim kılan elemlerle, sıkıntılarla meğer o yüce Sultan beni imtihan etmektedir

O istiyor ki, en güzel bir şekilde yarattığı insanoğlu, kötülükleri, sıkıntıları, elemleri, kederleri hayatından silsin İstiyor ki, yaratılanların en şereflisi olan insanlar bir mücadele neticesinde dünyalarını şenlendirsin, âlemlerine huzur kazandırsınlar

Anlıyorum ki, yaratılışıma yerleştirilen duygular O'nu tanımak ve emirlerini yerine getirmek içindir O duygular düşman saldırılara karşı koymalı, kendilerini aslî görevlerinden ayırmak isteyen şeytanî duygularla baş edebilmeli

Ancak o zaman duygular muzaffer bir eda ile yüce Rablerine yönelebilir, o yüce İlâhî dergâha lâyık bir şuurla kul olma şerefine nail olabilirler

Anladım ki, bu dünya hayatında ''gayret'' büyük iş yapmakta, ''çaba'' değerli sonuçlar meydana getirebilmektedir

Demek hayat gerçekten bir mücadele imiş Şeytanlarla ve nefislerle yapılması gereken mücadeleden bahsetmek istiyorum Yoksa kâinattaki varlıkların mücadelesini dillerine pelesenk edenlerin dar ve çürütülmeye mahkûm olan görüşlerini kuvvetlendirmek değildir maksadım

Artık sıkıntılarımı Rabbime arz etmeye alışma yolundayım çok şükür Kendilerine bile en küçük bir hayrı olmayan aciz insanlara niye şikâyetlerimi arz edeyim ki? Her şeye rağmen Rabbimin beni sevdiğine yürekten inanıyorum

Başıma getirdiklerinin bütünüyle istidatlarımı geliştirmek istediğini biliyorum O beni en güzel bir şekilde terbiye etmek istiyor Nasıl kaçınma nankörlüğünü gösterebilirim bu yüce ilgiden?

Başka hangi bir güç Rabbim gibi benim bütün ihtiyaçlarımı giderebilir? Hangi şefkat eli O'nun merhamet eli kadar benim imdadıma yetişebilir? O'ndan başka mülk sahibi, güç sahibi, merhamet sahibi başka kimse yok ki ona müracaat edebileyim

Nihayet anladım ki, başka arayışlar sadece bana zaman ve enerji kaybettirmekte, beni serserice ortalıkta gezdirmektedir

Tahammülüm kalmadı boş sözlere, şeytanî ve nefsanî telkinlere Rabbimden gelen her şeye, ''baş-göz üstüne'' demeye alıştırmalıyım kendimi

Zira ki, O yüce Yaradanın izni ve iradesi olmadan hiçbir şeyin başıma yerleşme imkânı bulunmamaktadır Kendimi o Mutlak Kudrete teslim etmeden rahat edemeyeceğimi anlamam gerekiyor

Çünkü O'ndan başka her şey helâk olacaktır mutlaka bir gün O'nun baki oluşu bana müjdelerin en büyüğüdür

Elbette, hiç şüphesiz ben de bâkî bir hayata namzet olarak yaratılmışım ve o sonsuz hayatı kazanmak için bu dünya hanında misafir edilmekteyim

Nimetullah AKAY
Yeni Asya

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com