![]() |
Cin Telkinleri Ve Kâhin Sözleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Cin Telkinleri Ve Kâhin SözleriCin Telkinleri Ve Kâhin Sözleri İbni Vehb anlatıyor: Bana Ömer b ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() «Ömer (r ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -Ben bir gün çarşıda oturuyorken kendisini korku verişinden tanıdığım cin geldi ve "Cinleri ve zelil olarak susup kalışlarını değişiklikten (yıldız sönmesi ile gök haberini alamamaktan) sonraki ümitlerinin sönüşlerini ve Cinnin dişi deve havutu altına çekilen çuluna iltihak edişini gö-rüyormusun!" dedi ![]() ![]() ![]() -Doğru söyledi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu haberin zahirine göre kesilen buzağıdan gelen sesi bağıran cinni işiten Ömer (r ![]() ![]() ![]() ![]() Yahya b ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -Ben benim perim olmadığı halde son derece ferasetli birisi idim ![]() ![]() ![]() Nereden geldin? dedi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -Ben bir gece vadinin birinde iken birden şöyle diyen bir ses duydum ![]() -Ey kendisine düşman olunan! Başarının haberidir bu ![]() ![]() ![]() ![]() Ben buda kim ola ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Aynı olayı Velîd b ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yine Haccac b ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Cin Telkinleri Ve Kâhin SözleriBurada bahsi geçen kâhinin Ahmed b ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -Bir gün Ömer hutbe esnasında "aranızda Sevad b ![]() mı?" diye sordu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ben Hind'de konaklamıştım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinlerin ve onların necis olanlarına ve beyaz develere çul bağlamalarına hayret ettim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İkinci gece olunca yine gelip beni uyandırdı ve şöyle söyledi ![]() Cinlere, tekrar tekrar isteklerine, beyaz develere havut vuruluşuna şaştım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Mekke'ye hidayet aramaya koşar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Merhaba ey Sevad b ![]() ![]() ![]() 1- Bir gece ve uyku sonrası bana bir peri geldi ![]() ![]() 2- Onun üç gece -üst üste- sözü, "sana Lüey b ![]() ![]() 3- Bende paçalarımı sıvadım, süratli ve güçlü devem beni çölün ortasına aldı geldi ![]() 4- Şahadet ederim ki Şüphesiz Allah zatından başkası mevcut olmayan zattır ![]() ![]() 5- Ey Cömertlerin ve güzellerin evladı! Şüphesiz şefaat bakımından peygamberlerin Allah'a en yakın olanısın ![]() 6- Ey Yürüyenlerin en hayırlısı! Kanları eriten sıcaklar içinde bile olsa sana gelen şeyi bize emret ![]() 7- Şefaat sahibinin olmayacağı o gün bana şefaatçi ol ![]() ![]() ![]() Bunun üzerine Rasüiullah (s ![]() ![]() ![]() ![]() Ömer (r ![]() ![]() ![]() Sevâd da "Kuran'ı okuduğum günden sonra bir daha gelmedi, 17 Cinnin yerine Allah'ın kitabı ne güzel oldu" dedi ![]() Bir kere bu münker bir hadistir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ebû Yala el Musili ve Ali b ![]() ![]() ![]() ![]() -Ömer oturuyorken bir adam geçmişti ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -Evet, dedi ![]() -Peygamberin çıktığını perisinin haber verdiği kişi senmisin? -Evet ![]() -Halâ kâhinliğe devam ediyormusun? ![]() ![]() ![]() ![]() Bunun Üzerine Sevad kızdı ve İslama girdiğinden beri hiç kimse beni böyle bir sözle karşılamadı (Ey EmîrUl mU'minin) dedi ![]() Bunun üzerine Ömer (r ![]() ![]() ![]() -Bir gece uykuyla uyanıklık arasındayken peri bana geldi ve ayağıyla bana dürterek: "Ey Sevâd b ![]() ![]() Çünkü Lüey b ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sonra Sevad az önce geçen şiire yakın bir şiir okudu ![]() ![]() ![]() -Biz bir gün Kureyşten kendilerine Âli Zerîh denilen bir topluluk içinde idi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Cin Telkinleri Ve Kâhin SözleriYâ Âl-i Zerîh! Başarılı bir iş olacak fasih bir dil İle birisi "Allah'tan başka ilah yok" diye bağıracak ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Buradaki Ebû Abdürrahmanm adı Osman b ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu haberin bir benzerinide e!-Hasen b ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İbni Adiy el Kâmil adlı eserinde der ki: Bize Remle şehrindeki Velîd b ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() «Ben Seraî sıra dağlarından birinde uyuyordum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yine bu rivaytte "Said diyor ki, bana Sevâd haber verdi" şeklin-dede rivayet vardır ![]() ![]() ![]() ![]() Zührî aracılığıyla Ma'mer b ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yahya b ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İmam Zehebi: |
![]() |
![]() |
|