Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Yazılar & Hikayeler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bedduas, ekremin, gelsin, kureyşe, kıtlık, rasülü

Rasülü Ekremin Kureyş'e Kıtlık Gelsin Diye Bedduas

Eski 08-02-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Rasülü Ekremin Kureyş'e Kıtlık Gelsin Diye Bedduas

Rasülü Ekremin Kureyş'e Kıtlık Gelsin Diye Bedduası

Ebu'd Duhâ aracılığıyla A'meş Mesrûk un şöyle dediğini anlatır: Adamın biri (Kinde) mescidinde konuşuyorken şu sözleri de sarfetmişti "O gün gökyüzü belli bir duman getirir" ayetinde geçen "duman" kıyamet günü olacak, münafıkların gözlerini kör kulaklarını sağır edecektir Müslümanlara tesiri ancak grip kadar olacaktır"
Biz kalkıp İbni Mes'ûd (ra)'ın evine geldik ve vaizin dediklerini ona anlattık O yaslanmış duruyordu Kızıp oturumuna geldi ve Ey İnsanlar! Bir bilgisi olan bunu söylesin Bilmeyende "Allah daha iyi bilir" desin zira âlimin bilmediği bir konuda "Allah bilir" demeside ilimden sayılır
Allah Peygamberine şöyle buyurdu:
«Deki : Ben buna karşı sizden herhangi bir ücret istemiyorum Ve ben kendiliğimden bir şey teklif edenlerden değilim» (Sad ayet 86) Ben size "duman"ı açıklayacağım Kureyşiler Allah Rasülüne isyan edip İslama girmede geciktiklerinde Efendimiz (sav):
"Allahım onlara Yusuf'un yedi yılı gibi yedi yıl kuraklık vererek bana yardım et" buyurdu Bunun üzerine onlara öyle bir kıtlık gelip çattıki her şey kuruyup kavruldu Hatta leş ve cifeleri bile yemeye mecbur kaldılar Hatta onlardan ki­mileri açlık sebebiyle kendileri ile gökyüzü arasında bir duman gö­rüyorlardı Sonra ayette haber verildiği gibi:
«Ey Rabbimiz! Bizden bu aza­bı kaldır" (Duhan ayet 12) diye yalvardılarda bu azab kendilerinden kaldırıldı, dedi Sonra Abdullah (ta):
«Biz azabı biraz kaldıracağız Şüphesiz sizde geri dönücülersiniz" (Duhan 15) ayetini okuyarak "Mekke müşrikleri gerçekten geri dönüp küfrettiler" dedi Abdullah devamla şöyle anlattı:
Allah onlara "O gün (onları) en çetin bir kavramayla yakalarız" (Duhan 16) ayeti yle belirttiği Bedir harbi gününe kadar süre tanıdı Bedir günü onlardan intikamını aldı
Bu Buhârî ve Müslimin ittifakla rivayet ettikleri bir haberdir
Hicri 219'da ölen Ali b Sabit ed- Dehhân anlatıyor Bize Esbat b Nasr, Mansûr-Ebûd Duna, Mesrûk isnadıyla Abdullah b Mesut'tan şöyle dediğini anlattı: Allah RasülÜ insanların kendine sırt çevirdiği­ni görünce: "Allahınm Yûsuf'un yedi kıtlık yılı gibi yedi yıl ver" buyurdu Onları öyle bir kıtlık sardıki leşleri derileri ve kemikleri bi­le yediler Ebû Süfyan ve diğerleri Efendimize gelerek: Birde sen Rahmet olarak gönderildiğini iddia ediyorsun Halbuki senin kavmin helak oluyor Onlar için Allah'a dûa ediversene dediler Efendimiz de onlara dûa edince yağmura kandılar (Böylece yedi gece hava kapalı yağdı İnsanlar yağmurun afatından şikayete başlayınca Efendimiz (sav):
"Allahım üzerimize değil çevremize yağdır" buyurunca bulutlar çekildi ve yağmur çevreye yağdı
İbni Mes'ut devamla derki Kureyş'e bela olan Dûhan ibreti, Rum ibreti kıskıvrak yakalama ve ay yarılması ibretlerinin hepsi gerçe­kleşmiştir Bunların hepsi Bedir günü olmuştur
Yine Şeyhayn A'meş hadisinde Ebû'd Dûfıa- Mesruk isnadıyla Ab­dullah (ra)ın şöyle dediğini anlatır: Beş alamet olup geçmiştir
1- E1-Lizâm ayetinde onlara yakında gerekli görülen azab
2- Rûm âyeti
3- Duman ayeti
4- Ay yarılma âyeti
5- Batşe (kıskıvrak kafirlerin yakalanması) ayeti
Eyyub ve diğerleri İkrime aracılığıyla İbni Abbas'tan şöyle dedi­ğini anlatırlar: Ebû Süfyan açlıktan dolayı Nebi (sav)e yardım iste­meye geldi Çünkü yiyecek hiç bir şey bulamıyorlardı Hatta deve tüylerini kanla karıştırıp ateşte kızarttıkları ILHIZ denen şeyi yemeye başlamışlardı Bunun üzerine:
«Andolsun biz onları öyle bir azabla yakaladıkki buna rağmen, Rablerine ne boyun eğdiler ne de tazarruda bulundular (Mü'minûn ayet 76)» ayeti indi Bunun üzerine Rasülullah dûa ettide onlardan bu darlık gitti

İmam Zehebi:

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com