|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
aya, bakan, denizyıldızına, medcezir, sahilde, sonrası |
![]() |
Med-Cezir Sonrası Sahilde Aya Bakan Denizyıldızına |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Med-Cezir Sonrası Sahilde Aya Bakan Denizyıldızına![]() Med-Cezir Sonrası Sahilde Aya Bakan Denizyıldızına Ağıt “Eğer siz O’na (Rasûlullâh’a) yardım etmezseniz, (bu önemli değil); O’na, Allah yardım etmiştir: Hani, kâfirler O’nu, iki kişiden biri olarak (Ebûbekir ile birlikte Mekke’den) çıkarmışlardı; hani onlar mağaradaydı; O, arkadaşına, «Üzülme, (çünkü) Allah bizimle beraberdir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yâr: “-Nerelerdesin?” demiş, bu söze kurbân olmaz mı yârân? “-Ortalarda görünmüyorsun?” demiş, zâhir olmaz mı her bir zerremiz? “-Duydum ![]() ![]() ![]() ![]() Coşup taşmaz mı âcizlerin feyz arkları? ![]() ![]() Gülümsemiş bin cân ile cânân, der-i şikestemiz bin parçalı musaffâ bir aynaya dönüşüp çoğaltmaz mı o tebessümü? Şâd olsun her dem, vech-i mübâreği! Küşâd olsun her bahar, yârin gül-i handânı ve dahî söz goncası… Yâr bize ümit beslemiş, bir ümit büyütmüş bizden yana ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yâr, bize güvenip vazife vermiş, nasıl eskisi gibi kalır her şey? Nasıl coşup semâ etmez Cafer-i Tayyar’ı içimizin? O böyle teveccüh etmişken âcize, fakîre, hiç’e; nasıl dökülmez sahte boyaları yüzümüzün ve yaprakları varlık ağacımızın?! Yâr, endişe duymuş hakkımızda, içi titremiş ya, “Vazifesini hakkıyla yapamayacak mı?” diye korkmuş ya; çağlaları olgunlaşmaz mı bademlerin, kayısıların? Çatlamaz mı tohumları istidâdımızın, gayretimizin, himmetimizin? Hâfız-ı Şirâzî, “Yârin bir yan bakışı için Buhâra’yı, Semerkand’ı veririm ![]() ![]() ![]() ![]() “-Buyur gel!” demek isterim, “Gel ki Medîne’de adının geçmediği tek bir ev kalmadı! ![]() ![]() Yâr -ki, Sahî’dir/cömerttir, Hazret-i Ebû Bekr’ini alıp yanına, gelmez mi hiç? ![]() ![]() * * * Yâr, yine gel iklimime, yine bak yüzüme ki, varlığım göz göz olmuş sana bakıyor olacaktır o an… Yine yürüyüşünün rüzgârına tutulsun yüreğim, rûhaniyetinle aydınlansın geçmişim; genişlesin ufkum o aydınlıkta, ben bana bakayım durup bir süre, senin aynanda ![]() |
![]() |
![]() |
|