|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
benzeri, cennet, peygamberimizsavaltınçağı, özelli |
![]() |
Peygamberimiz(Sav)Altınçağ'ı Cennet Benzeri Özelli |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Peygamberimiz(Sav)Altınçağ'ı Cennet Benzeri ÖzelliPEYGAMBERİMİZ (SAV) ALTINÇAĞ'I CENNET BENZERİ ÖZELLİKLERLE TASVİR ETMİŞTİR Peygamberimiz (sav)'den aktarılan pek çok hadiste, yeryüzünde İslam ahlakının hakim olacağı bir dönemin yaşanacağına işaret edilmektedir ![]() ![]() Her çeşit ürün ve mal bolluğu, emniyet, güven ve adaletin temini, huzur ve saadet, her türlü teknolojik gelişmenin insanların rahatı, konforu, neşesi ve huzuru için kullanılması, ihtiyaç içinde olan kimsenin kalmaması, isteyene istediğinden sayılmadan, kat kat fazlasıyla verilmesi, bu devrin belli başlı özelliklerindendir ![]() ![]() ![]() Teknolojik gelişmeler ahir zamanın bu devresinde doruğa ulaşacak, insanlar teknolojinin bütün nimetlerinden alabildiğine faydalanacaklardır ![]() ![]() ![]() Sanatta çok büyük ilerlemeler kaydedilecek, müzikte, tiyatroda, resimde birbirinden güzel eserler ortaya çıkacak, Allah'a olan imanın insanlara verdiği geniş ufuk ve derin düşünce, tüm sanat dallarına öncülük edecektir ![]() ![]() “… Küçükler keşke ben büyük olsaydım, büyükler de keşke ben küçük olsaydım diye temenni ederler ![]() ![]() ![]() ![]() (Kitab-ül Burhan Fi Alamet-il Mehdiyy-il Ahir Zaman, s ![]() |
![]() |
![]() |
|