![]() |
mechule mektuplar |
![]() |
![]() |
#1 |
hayko26
|
![]() mechule mektuplar![]() Ve i?te yine yaz?yorum sana kahretsin……… Onun yoklu?un beynimde depremler olu?turuyor en ?iddetlisinden ![]() ![]() Onun yoklu?u ?ss?z bir da? ba??nda tam sigaray? can?m çekmi?ken çakma??m?n ta??n? bitmesi gibi bir ?ey kahretsin… ![]() ![]() Ben istemez miyim onunla bar??may? ben istemez miyim James GARDAN’?n bah?i?i kadar olmasa da gönlümden koptu?unca bir çocu?un minicik avuçlar?na harçl?k b?rak?r gibi gönlümden akan sevgi p?nar?n? ona vermeyi ![]() Ben ne kadar feryat etsem de onun yüre?inin kula?? sa??r gözleri köre olsa art?k bende bu ayr?l??a tahammül edecek ne bende yürek nede dizlerimde takat kalmad? ![]() Sonra enteresan hayallere dal?p dü?ünüyorum kavu?sak diyorum yoksulluk denen törpü a?k?m?z? törpüler mi bilmiyorum ![]() ![]() ?airin dedi?i gibi: Bize uzak de?il vuslat A?k denen zehri sende tat Ben pe?inden ko?uyorum Mutluk benden kaçan at Vefa ?stanbul da bir semt olmaktan ç?kmal? bence dostluk ,a?k kendi anlamlar?n? bulmal? ![]() D??ar?dan cama vuran ya?mur damlalar? bana a?lamay? hat?rlat?yor utanmasam a?layaca??m ![]() Ve utanm?yorum i?te … hafiften penceremi aç?yorum içeriye so?uk bir hava doluyor bahçedeki kavak a?ac?m beni teselli etmek için selaml?yor sanki bir küçük kedi balkonuma s???nm?? ü?ümü? bir o kadarda ?slanm?? gözlerini k?rp??t?rarak bana bak?yor sanki gel dememi bekliyor ![]() ![]() ![]() Benimle beraber birkaç sokak lambas? kalm?? d??ar?da ve birde ?slanm?? bir kedi Aç?k b?rakt???m pencereden küçük kedi içeri giriyor ve koltu?a k?vr?l?yor ![]() ![]() ![]() Y?llard?r aç?k b?rakt???m gönül penceremden hala o girmedi i?te ona üzülüyorum… Yüre?indeki buruk bir ac? gizemli bir h?çk?r??a dönü?ür bu mektubu okurken lacivert bir ak?am üstü ikimizde hala ayn? duygular? payla??yoruzdur onunla ,bunu hissediyorum belki mektup halinde gelmezde bu yazd?klar?m bir gazetenin en ücra kö?esinde veya bir dergide rastlars?n ![]() Onunda cesaretin bir kalemin ?iir yazarken en önemli yerinde k?r?ld??? gibi k?r?lmad?ysa e?er bana seslenecek biliyorum bunu hani son mektubunda göz ya?lar? kaleminin mürekkebinden eken davranm??t? kalemi Sen ![]() ![]() ![]() Bilmem inan?r?ms?n?z ilk günlerdeki gibi k?zg?n de?ilim ona önceleri ismini anacak olsam dudaklar?ma ate? de?i?, günah i?lemi? gibi olurdum ve nedense kendimi suçlu hissederdim ![]() ![]() Dü?ünüyorum da onun yoklu?un neyse her neyse!
![]() |
![]() |
Cevap : mechule mektuplar |
![]() |
![]() |
#2 |
hayko26
|
![]() Cevap : mechule mektuplarOna hep yaz?yorum yazd?klar?m? da bende kalan son resminin yan?na b?rak?yorum beni anlas?n diye bilmem ne kadar anlayabilirse? Bilmiyorsun? Beni ilk o görmü?tün a?larken belki son olarak ta yine o görecek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yoklu?una kahrediyorum çokça h?nc?mdan yumruklar?m? s?k?yorum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hayallerime gücüm yetmedi?i zamanlar kalemime sar?ld???m? bilir o ![]() ![]() ![]() ![]() Mazi: Gökte kayan y?ld?z Nostalji: O y?ld?z? yakalamak Mutluluk: Onun anlam?n? bilemiyorum Ve yine h?nc?m? ka??tlardan al?yorum ![]() ![]() ![]() ![]() Ezanlar okunuyor horozlar pe? pe?e ötüyor ![]() ![]() ![]() Birazdan d??ar? ç?kaca??m utan?yorum; güne?in yaln?zl???m? yüzüme vurmazs?dan korkuyorum ![]() ![]() ![]() ![]() Sevgi kelimesi art?k bana içli ?ark?lar? hat?rlatm?yor ![]() ![]() Bu kahreden yaln?zl?k ne zaman bitecek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yoklu?una al??amad?m! Ço?u zaman karabasanlar bas?yor ![]() ![]() ![]() ![]() Evet, evet kararl?y?m sabah ilk i?im bir demet çiçek alaca??m bal?klara ataca??m ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
hayko26
|
![]() Cevap : mechule mektuplarBu benim ona yazd???m eline geçmeyen, göndermedi?im veyahut gönderemedi?im bilmem kaç?nc? mektubum;her ne hikmetse bilmiyorum ama beynimdeki dü?ünceler iki noktada birle?iyor ![]() ![]() Bazen kendi kendime sorular soruyorum acaba diyorum ona olan duylular?m körelmi? midir sonra kendi sorular?ma kendim cevaplar buluyorum e?er duygular?m körelmi? olsa diyorum ona bu mektuplar? yazar?y?m ve bir sanat eseri gibi saklar m?y?m ![]() ![]() Tabi bu sorular?n gerçek cevaplar?n? bende bilemiyorum ![]() ![]() Zamanla duygular?ma gem vuramad???m için ?imdi tutup ta zaman? suçlaman?n bir anlam? yok suçlam?yorum i?te bende zaman? buna hakk?mda yok zaten ![]() ?imdi yüklendi?im sorumluluklar? bir hamal?n s?rt?ndaki yükü devenin s?rt?ndaki kamburu ta??maya mecbur oldu?u gibi bende bu sorumluluklar? ta??maya mecbur hissediyorum kendimi ![]() Ve i?te zaman ilerledi s?rf bize inat olsun diye saatin akrebiyle yel kovan? on ikide bulu?tular ![]() ![]() ![]() Beklenen gün gelir ve beklenen gelmezse intihar?n e?i?ine gelmi?in demektir ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
hayko26
|
![]() Cevap : mechule mektuplarÇok zamand?r ayn? idi de?i?mezdi gecelerimiz ![]() ![]() Dedim Ya : hep ayn?yd? gecelerimiz ![]() ![]() ![]() ![]() Ben ona a?larken kat?lmazd?m ![]() ![]() Çünkü giderken aç?k b?rakt??? gönlümdeki kap? hala aç?k … Yine soba üzerindeki çaydanl???n c?z?rt?lar?n? dinliyorum ![]() ![]() Ben a?l?yorum……… Ama inkâr edemem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ve i?te açm?yorum gözlerimi ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
hayko26
|
![]() Cevap : mechule mektuplarHep böyle ba?lard? sana yazd???m mektuplar ?çimde ac?m artard? seni dü?ündü?üm anlar ![]() ![]() Ah sevgili!(!) Seni sevmi?tim de; Ben bir sana a??k olmu?tum Gecenin sabah? bekledi?i gibi bekledim seni, Karanl?ktan korkan çocuklar gibi korktum gibi korktum sensizlikten, Tam gelecek derken y?k?ld?m yeniden ![]() ![]() Ölümün hayat? k?skand??? gibi k?skand?m seni, Gözlerimin her ald??? noktada gördüm seni, Her ?eye inat sevdim seni, Gecenin zifiri karanl???na inat sevdim seni, Kahpe ?stanbul'a inat sevdim seni, Gözlerimden akan ya?a inat ![]() ![]() Ve sevgili ihanetine inat sevdim seni, Kendine yap?lan adaletsizli?e k?zarken, Bana yapt???n adaletsizli?e ra?men sevdim seni!!! Seni dü?ünmekten unuttum kendimi, Nas?l da sevdim derken terkettin beni, Oysa bütün sevdalara inat sevdim seni, Hani bir gün dönecektin geri ![]() ![]() Döndün de bulamad?n m? yar beni(!) Nas?l da tam kavu?tuk derken Sensizlikte b?rakt?n beni ![]() ![]() ![]() Gene de a????m sana ?hanetini dü?ünmeden, Beni yar? yolda b?rakmana ra?men Denizin dalgadan vazgeçemedi?i gibi Vazgeçemiyorum senden ![]() ![]() ![]() Kaybettim seni, arad?m da Bulamad?m kar??mdayken ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
hayko26
|
![]() Cevap : mechule mektuplarKap?y? anahtarla açmay? hiç sevmiyorum ![]() Zili çalmal?y?m ve sen açmal?s?n kap?y? ![]() "Ho? geldin can?m" deyip boynuma sar?lmal?s?n ![]() Uzun uzun öpü?meliyiz kap? aral???nda, El ele tutu?up içeri girmeliyiz ![]() , Belki de en fazla üçü önemli otuz be?, k?rk haberi ![]() "Sular yoktu bütün gün biliyor musun" demelisin mesela, "Yeme?i ocakta unutup yakmam?? m?y?m pilav?n dibini, Sonra da tüp gaz bitti alay eder gibi" demelisin mesela ![]() Adlar? da saçlar? gibi hep birbirine benzeyen ortaokul arkada?lar?n, Çat kap? yapm?? olmal? aniden ve ö?len ![]() Annen aram?? yak?nda geleceklermi? bana da selam söylemi?mi?, Olmal? mesela ![]() O kadar i?inin aras?nda camlar? da silmi? sevinmi? olmal?s?n ![]() "Eskilerini eskiciye verdim, o eski mintanlar? filan" demelisin ![]() Plastik mandal, le?en birde fara? alm?? olmal?s?n kar??l???nda ![]() Bir gündüz yay?n?nda faydal? on ?ey ö?renmi? olmal?s?n ![]() Ç?kmayan lekeleri kolayca ç?karmaya, ?arap ?i?elerini kolayca aç?p o ?i?elere mumlar damlatarak Dekor yapmaya bir dolu faydal? ?eyler ![]() Ve mutlaka "yaa öylemi olmu? ![]() ![]() ![]() ![]() Süratle beni k?zd?racak bir ?eyler yapmal?s?n ![]() Ben zaten seni k?zd?racak bir sürü ?ey yapm?? olmal?y?m d??arda ![]() Gözüme bak?p anlamal?s?n yedi?im herzeleri ![]() Sen anlamazl?ktan gelmelisin yinede ![]() Usulca utanmal?y?m ![]() Anlad???n?, anlamazdan gelmeliyim ![]() Anlad???n?, anlad???m? anlamamal?s?n ![]() Bu küçümen oyun böylece sürüp gitmeli bir vakit ![]() Ben yine her zamanki gibi ; Yar?n rejim yapmaya, spora ba?lamaya, Sigaray? art?k b?rakmaya karar vermeliyim ![]() Sen bir kaç güne kadar bir i? bulup art?k çal??maya, Bir ev bulup oraya geçmeye,hayat?na bir çeki düzen vermeye Karar vermelisin ![]() Çay koyyy ![]() ![]() ![]() Bunu yine ben hat?rlatmal?y?m ![]() Radyo yine tuhaf ?ark?lar çalan bir gavur kanal?na ayarl? olmal?, Televizyon yine senin kanallar?na kilitli, Ve kül tablalar?, çay tabaklar? yani, firar etmi? olmal? ortal?ktan yine ![]() Gözlerinde güzellikten ba?ka bir ?ey yokmu? gibi, S?k?nt? yüklü, sorun yüklü bak??lar? görmemeliyim ![]() Sevgimin büyüklü?ü her ?eye yeter sanmal?y?m ![]() Hiç bir bunalt?n? anlamayacak kadar dangalakla?mal?y?m ![]() ?kide bir sözlerini kesip, çocuklu?unun, safl???n?n, yal?nl???n?n sular?n? kurutup Ciddi, vakarl? kerametli konulara davet etmeliyim seni ![]() Ve bir gün, bir gün Çekip gitmelisin evden ![]() Gitmenle anlamal?y?m bu ev sevdas?z olana bol gelir ![]() Yürü yürü bitmez koridorlar? ![]() Bu evin manzaras? karanl??a göz k?rpar ![]() Bir ba??na ya?ayanlara köpekler bile havlamaz bahçede ![]() Çay pi?mez, yemek yenmez, sigaran?n bile tad? kaçar ![]() D??arda iti? kak?? kalabal?klarda yiter gider evin sahibi ![]() Kendini aray?p bulamaz ![]() Merhabalar?n da anlam? kalmad???ndan kimselere selam verip almaz ![]() Denizde, karada, yatakta hiçlik soluklar? al?p verir ![]() Bir ?iirin dizeleri okunur kitapta, ?air sanki bilmi? de demi? gibi: "Dü?mesin bizimle yola evinde a?layanlar?n gözya?lar?n? boynunda a??r bir zincir gibi ta??yanlar, çekilsin yolumuzdan kendi kabu?unda ya?ayanlar" yazm??t?r ![]() ?iire de, ?aire de, hayata da k?z?l?r ![]() Kap?n?n önüne gelinir, Al??kanl?k icab? kap? çal?n?r ![]() Yaln?zl?k pusuya yatm??t?r içerde ![]() Duyar ama açmaz kap?y? ![]() Neden sonra hat?rlars?n, anahtar?n? ç?kar?rs?n ![]() Kap?y? anahtarla açmay? sevmiyorum ben ![]() Yaln?zl???n? sevmiyorum ![]() Ben yaln?z, ben yaln?z Seni çok ve çok Ve çok Seviyorum ! |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
hayko26
|
![]() Cevap : mechule mektuplarMEKTUP Sen gittin gideli Bo?ald? bu sahil Günler durdu zaman durdu sanki Özlesen de beni Söylemesen de hiç Her ?ark?da hat?rlayacaks?n beni O sahil boyuna her ç?kt???nda Biliyorum unutamayacaks?n Beni hep a?z?mda kederli bir sigara Ellerim cebimde Yürürken hat?rlayacaks?n Belki gözlerimde ki Derin hüzünler akl?na gelecek Belki kalbimde ki o bitmez sevgi Hep beni sahilde yürürken hat?rlayacaks?n Bizim ?ark?m?z çalacak bir yerde Belki bana benzeyen biri geçecek yoldan ?çti?in bir kadeh içkide hat?rlayacaks?n Çaresizce odan?n içinde dola??rken Yada ellerini Koyacak bir yer bulamazken Hani ?çinin içine s??mad??? bir günde Beni hat?rlayacaks?n ?çine bir ölüm tela?? do?du?unda Her a?lad???nda hat?rlayacaks?n Sana beni unutma demiyorum ?stesen de unutamayacaks?n beni Seneler geçecek A?ustos yine gelecek Senin ellerin ba?ka ellerde olacak Ama o parfüm yine beni hat?rlatacak Okudu?un ?iirin son m?sras? Bitmeyen gecelerin son rüyas? Yine ben olaca??m Hat?rlayacaks?n Kap?n?n her çal???nda Geldi?imi sanacaks?n Her telefona bendendir diye ko?acaks?n Belki Bir kö?ede yaln?z a?layacaks?n Sen hep beni hat?rlayacaks?n Sana söylediklerim gelecek akl?na Sonra o s?cakl???m Omzunda hissetti?in Dudaklar?mda ölmeye gitti?in O sahil O deniz O öpücükler Sen hep beni hat?rlayacaks?n Ya?ad?kça Sevdikçe Her gün öldükçe Hat?rlayacaks?n Bu son mektubum Unutamayacaks?n |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
hayko26
|
![]() Cevap : mechule mektuplar?imdi gelece?e bak! Geçmi?i sil, sat?rlar?n? teker teker sildi?in defter niyetine ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ba??n? yukar? kald?r, ald?rma olanlara, korkma! Ne kadar bozuk bir düzen de?ilmi? ?a??rd?n asl?nda ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Küçü?üm! Gurur, namus, dostluk arama çünkü son kullanma tarihleri geçti, kald?rd?lar rafa, dostluklar? b?rakt?lar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
hayko26
|
![]() Cevap : mechule mektuplarBugün daha önce herhangi bir kad?na, herhangi bir a?k?n? anlatt???n, ya da anlatt???n? sand???n (özür dilerim, senin için çok özel biriydi de?il mi?) ve ilk okudu?umda yüre?ime k?v?lc?mlar dü?üren o sat?rlar? tekrar okudum, belki arad???m biraz ???k, biraz umut, belki biraz sevgiydi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sonra anlatt???n ba?ka bir hikaye geldi akl?ma, hani kad?n sana ‘sen beni sevmedin’ demi?ti ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dizelerden birinde ‘yalan! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gene duymak ister miydin gerçe?i; sen sevmeyi bilmiyorsun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kalbim ac?yor ve ac?m tarifsiz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Belki pi?mans?n, belki dü?mans?n kendine ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Anlam? var m? senin için bilmiyorum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sanki ?air benim duygular?m? dile getirip, sana yazm??t?; Önce ????? gördüm gözlerinde Sonra karanl??? ![]() ![]() ![]() Bir anda buldum; Ve bir anda yitirdim seni ![]() ![]() ![]() Bir tek ?eyi unutma, seni sevdim ben ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() O yüzden zorlama kendini ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Akl?nca benden uzak durup, beni koruyorsun öyle mi? ![]() ![]() Hay?r ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() aramizdaki farkta bu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
hayko26
|
![]() Cevap : mechule mektuplarYan?mdayken Arad?m Seni Sen varken de arad?m seni, yoklu?unda oldu?u gibi, belki seversin diye beni, çözmeye çal??t?m seni ![]() ![]() ![]() ![]() karanl?kta arad?m seni, korkmadan, so?uk kald?r?mlarda arad?m, b?kmadan, art?k b?kt?m yoklu?undan, soruyorum seni, her tan?d???ndan ![]() ![]() ![]() ![]() sensizli?i kald?ramam bilirsin, bilirsin de nerdesin, sen ?u yarama tek çaremsin, sen hergün a?latt???n yüre?imsin ![]() ![]() ![]() ![]() sat?rlar? senle doldurdum, her geçene seni sordum, hiçbir ?eyden de?il, sensizlikten yoruldum, art?k kalbime ad?n? koydum |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
hayko26
|
![]() Cevap : mechule mektuplarA?lad???mda Mendilim Ol Dün yine gökyüzünün masmavi görkemi ve hayalini çizdi?im bembeyaz bulutlar?n?n alt?nda seni bekledim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ?çim özleminle nas?l dolup ta??yor, özleminle nas?l tutu?uyor bir bilsen ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Biz seninle bütün engellere ra?men, bitmez tükenmez bir azimle sevginin doru?una eri?mek için t?rmand?k hayat yoku?unu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zaman?n ac?mazs?zl???na, aram?zdaki mesafelere, etraf?m?zdaki çirkinliklere, günübirlik a?klara, sald?r?lara, sat?l?k sevgilere ra?men, biz yine de yüre?imizde hiç sönmeyen bir yang?nla özledik birbirimizi, en kutsal a?kla sevdik, kirletmeden umutlar?m?z? bekledik ![]() ![]() ![]() Senden ayr?lal? günlerin, aylar?n, y?llar?n nas?l geçti?ini bilemez, hesab?n? tutamaz oldum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Her gece menek?e rengi gözlerini demledim hayalimde ![]() ![]() ![]() ![]() Y?lmak yoktu bizim için bu yolda ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ?imdi Ren nehrinin k?y?s?nda dalg?n bak??larla dal?p dal?p gidiyorum uzaklara ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Seni dü?ünüyorum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Saatler su gibi ak?p gidiyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A?lad???mda mendil, güldü?ümde kahkaha, susad???mda su olman?, uyudu?umda rüyalar?ma girmeni, her sabah aln?mdan öperek uyand?rman? istiyorum ![]() ![]() ![]() Her gece ku? olup sana do?ru uçmak, ard?nda serin rüzgarlar b?rakarak, da?lar, denizler, ormanlar a??p, bir p?nar?n ba??nda menek?e gözlerine konmak geçiyor içimden ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ?unu bilmelisin ki, nerede olursam olay?m, hangi iklimde kal?rsam kalay?m, vakti geldi?inde bir gün mutlaka, yüre?im al?p beni sana getirecektir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sevgiler büyüttüm k?r çiçeklerinden, güne?in kan?n? emen umutlar ye?erttim bahar renginde al ye?il da?larda kar erirken ceylanlar emzirdim melekler uyand?rd?m her tan a?ard???nda toplamak için bütün dü? k?r?klar?n? aynalardan y?ld?zlarla selam yollad?m sana ve her gece mavi bir ku? tutup avuçlar?ma dudaklara gül ve rüzgar ili?tirdim da?lar?n doruklar?na gelmedin ![]() upuzun köprüler kurdum içimdeki yolculuklara sana kavu?mak için beyaz günlere uzand?m beyaz atlarla, sana getirsinler diye umutlar?m? seninle öpü?ürken beyaz beyaz güvercinler kanat ç?rp?yordu mavi göklerin burçlar?nda bütün ayr?l?klar?n, sava?lar?n, ihanetlerin üzerine bir çizgi çekiyordum en güzel bar?? çiçeklerini versin diye dünya ak al?nl? taylar ko?arken aln?m?n çay?rlar?nda al türkülerle inledim lekesiz sabahlara her bahar özlemler kanat?p gecelerin sayfalar?nda mavi rüzgarlar?n terkisinde sevgiler yollad?m sana ço?ald?kça ço?ald? ç?lg?nl???m kan?mda milyonlarca y?ld?z tutu?tu alevler içinde parlayan nehirler akt? yüre?ime her defas?nda her suyun sesine bir damla gözya?? b?rakt?m senin için gül desenli yaylalara bilmedin bilki sensiz uzak bir da?ba?? ?ss?zl???y?m yoksan ürpertilerde tiril tirildir yapraklar?m seni özlemenin korkunç girdab?nda gö?ünü ve yönünü yitirmi? göçmen bir bulut olup her gece uçurumlara a?lar?m hasret ate?ine bürünürken geceler uzun ayr?l?klar?n da?lad??? sevdalarda korkunç alevler içirdim seni seven yan?ma iç çekmeyi ö?rendi bir yan?m, ac? çekmeyi bir yan?m ve ard?ndan oturup a?lad?m küskün ?rmaklar gibi kar???p gitti gözya?lar?m ça?layanlara silmedin ey k?rç?l saçlar?mda y?ld?z tutu?turan al?p savuran yang?nlara yaln?zl?klara hazan bahçelerinde yaral? bir güldür kalbim ?imdi dört mevsim a?k? kanayan sen ki, yüre?imde demlenen ays?n her gece gözlerimde çiçeklenen a?k uzun saçl? hasretimsin geçen bütün mevsimlerde seni bekledim gelmedin özlemlerle yaral? bir ya?mur bulutuyum ?imdi firari bir hüznün girdab?nda yitirdim güldesenli sevinçlerimi bil ki, ça?layan bütün nehirler benim gözlerimdir benim yüre?imdir a?layan bütün denizler su içti?im bütün p?narlarda seni susar?m seni sorar?m geçti?im bütün yollarda dü?tü?üm her uçuruma bir tutam çiçek b?rak?r gibi bir tutam kor ve bir demet gözya?? b?rakt?m senin için gelmedin bilmedin silmedin ![]() ![]() ![]() Bir gün gökyüzü gülünce ve geçince ü?ümesi kalbimin bütün hasretleri yükleyip rüzgar?n kanatlar?na yüre?imde ta??d???m sevda aleviyle upuzun yollardan ç?k?p gelece?im sana ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
hayko26
|
![]() Cevap : mechule mektuplarSevgili, biricik dilim: Dü?üncelerim, duyarl?l???m, sevgilim, bir tanem ![]() Uzunca bir süredir seninle yak?ndan yak?na, derinden derine, içten içe, sarma? dola? görü?emez olduk ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sana bu nedenle mektup yazmak istedim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bir de mektubun, bana göre al?c?s? için oldu?u ölçüde, vericisi aç?s?ndan da bir ba?ka önemi var: ?öyle ki, yazd?klar?yla gönderme yapan, bu arada kendi duygu ve dü?üncelerini de tartmak s?namak olana?? bulur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Oysa benim sana mektup yazmak istememin nedeni, do?rudan seninle ilgili ![]() ![]() ![]() ![]() Bir kez, ben do?dum do?al? hiç bugünkü gibi ‘d???mda’ bulmam??t?m, duyumsamam??t?m seni ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gemimin, yani belle?imin aç?ld??? ya?am denizinin tarihini ve co?rafyas?n?, geçmi?ini ve gelece?ini yazan güne?ler, aylar, y?ld?zlar, bulutlar, çevrenler, akyeller, karayeller, yeni karalard? senin bütün ?iirlerin, destanlar?n, romanlar?n, öykülerin, denemelerin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() “Haritada Bir Nokta”yd?m, senin noktan: Ey benim saydam perim, göz al?c?, gönül çelen renk renk kanatlar?nla capcanl? , dipdiri uçu?an deniz k?z?m! Do?rulu?una, yal?nl???na, içtenli?ine öylesine tam inan?r, beni kand?ramad???n? bilir, hiç mi hiç yabanc?lamazd?m ki seni ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
hayko26
|
![]() Cevap : mechule mektuplar?imdi karalamakta oldu?um ?u sat?rlara bak?p da, seni art?k sevmedi?imi dü?ünme sak?n, ne olur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sana neler oldu böyle, kim ne yapt?, niçin yapt?lar? Nedir bu halin, s?k?nt?n ne, kim ç?ld?rtt? seni? ?nan ki seni tan?yabilmem bile art?k çok güç, çok geç ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ??te sana bu mektubu, bu dü?üncelerle yazmaya giri?tim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
hayko26
|
![]() Cevap : mechule mektuplarYüre?imi Ac?t?yorsun Bitmeyen hikaye ba?l?yor tekrar bir rüya ile ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bencilsin!!! Seni unutmama bile izin vermiyorsun ![]() ![]() Yapma ne olur… ![]() Her geli?inle yeni yaralar aç?yorsun yüre?imde ![]() Anla ne olur; SEN BEN?M YÜRE??M? ACITIYORSUN ne yaz?k ki al?nt? ke?ke ben yazsayd?m ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
hayko26
|
![]() Cevap : mechule mektuplarBEKLEM?YORUM Biz,yoklugunda kat???n k?r?nt?s?n? payla?t?k ekme?in seninle, K?? gecelerinde; yetmedi battaniye,karlar? erittik sohbetimizle, Evimiz samanl?ktan bozma bir harebe oda,penceremiz y?t?k mu?amba, Hat?lamak ne kadar güzel,ne kadar ac? an?msamak, VE zaman her?eyin uzakta oldugu bir an,?u an Ne senin beni en yak?n dost bildigin Ne benim sana sonsuz a?k besledigim ?U AN d?r BU AN Aramad?g?n günlerin hasretini ya??yorum içimde Bekledeigim umut ettigim ve senin aramad?g?n zaman?n ac?s?n? ya??yorum Özlemedim demiyorum sana,SEVMED?M DEM?YORUM ![]() Gelme ama art?k BEKLEM?YORUM |
![]() |
![]() |
|