Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Yazılar & Hikayeler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
dinine, girmenin, islâm, yolu

İslâm Dinine Girmenin Yolu

Eski 08-02-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

İslâm Dinine Girmenin Yolu

İSLÂM DİNİNE GİRMENİN YOLU

Müslüman olmayan bir kişi müslüman olmayı arzu ederse Kelime-i Şehâdet veya Kelime-i Tevhîd'i söylemesi (farzdır) "Allah'ın birliğine,
O'ndan başka tapılacak olmadığına ve Hz Muhammed (sav)in Allah'ın kulu Peygamberi olduğuna iman etmesi, bunu kabul ve tasdik eylemesi icab eder Bu iki esası kabul eden bir insan mü'mindir

Bu iman ve tasdikini şöylece açıklarsa daha iyidir: "Ben İslâm Dininden başka her dinden uzaklaştım

Ben Allah'ın birliğine, Meleklerine, Kitablarına, Peygamberlerine, Hz Muhammed (Aleyhi's-Selam) Allah'ın kulu ve Peygamberi olup, O'nun Peygamberliğinin bütün insanlık için olduğuna ve Hz İsa'nın da diğer peygamberler gibi sadece Allah'ın kulu ve peygamberi olduğuna, Ahiret Gününe, Kaza ve Kadere, Hayır ve Şer her şeyin Allah'ın yaratmasıyla meydana geldiğine inandım ve iman ettim"

Böylece müslüman olmuş bir kişi için başka bir merasime lüzum yoktur İslâm dairesine girmek için bu kadarı yeterlidir Bundan sonra boy abdesti alıp, İslâm'ı öğrenmeye ve yaşamaya başlar

Günümüzde İslam

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com