Prof. Dr. Sinsi
|
Raquel`Le Müslumanlığa İlk Adım
Yurt dışında yaşamak çetindir, kolay değildir buralarda yeni bir hayata başlamak Alabildiğince yabancı yüz, anlayamadığınız bir lisan, reddettiğiniz bir yaşam tarzıdır görüp görebileceğiniz Önce büyüklüğü, temizliği, yeşilliği  hoşunuza gider Sonra nefret etmeye başlarsınız, havasından, suyundan, insanlarından Nihayet üçüncü aşamada, mevcut şartlara ayak uydurmaya, kendi yolunuzu bulmaya çalışırsınız Buna cultural shock ( Kültür şoku) diyorlar
Otoriteler, ülkesinde çok aktif bir hayat süren kışlerin, çok daha derinden kültür şoku yaşadıklarını, yabancı bir ülkeye ayak uydurmakta çok daha fazla zorlandıklarını söylüyorlar
Ben bu yukarda söylenen üç aşamayı da atlatmış olmayı umud ediyorum Derinden bir kültür şoku yaşamış da saymıyorum kendimi Yani bu aşamaları üçer beşer atlayıp, durumu kolayca kabullenenlerdenim diyebilirim Amerika bana hiç bir şey öğretemediyse, İçinde bulunduğum şartları, olduğu gibi kabullenip, 'bu şartlarda ne yapabilriim' i öğretmiştir Böyle düşünmek her zaman kolay olmasa da problemsiz bir süreç olmuştur benim için
Alabildiğince yabancı yüz, hayalini kuranlar için bir o kadar da potansiyel müslüman demektir Marifet kendi potansiyelinizi keşfedip, onlara nasıl ulaşabileceğinizi bilmektedir "Her Zorlukla beraber kolaylık vardır Evet, zorlukla beraber kolaylık vardır " (İnşirah, 94/5-6)
Sorumlu bir müslümansanız; başınıza gelebilecek en güzel şey, bir gayri muslimin müslüman olduğunu, hidayete kavuştuğunu dünya gözüyle görmenizdir "Allah'a yemin ederim ki, Cenab-ı Hakkın senin aracılığınla bir tek kişiyi hidayete kavuşturması, en kıymetli dünya malından, kırmızı develere sahip olmaktan daha iyidir " [Buharı, Müslim]
Sonsuz hikmetler sahibi Allah, kitabın sayfalarını her çevirisinizde, kitaptan ne kadar kaldığına değil, ne kadar ve nasıl okunduğuna odaklanmayı öğretir size Sen her işi kendi arzun ve iradenle yaptığını sanırsın, ama O seni kendi iradesi doğrultusunda kullanmayı murad etmiştir Sen dünyada bir saman çöpü gibi oradan oraya savrulmuşsun, ama O seni asil bir müslümanın yapması gerekenleri hatırlatmak üzere görevlendirmiştir Sen kendi kıymetini bilememiş, ama O sana kıymetini de haddini de bildirmiştir
Çalıştığım iş yeri, Amerika`nın yerli gömlek ticareti yapan büyük bir dizayn firması Her türden ve her dinden insan bulmak mümkün Yahudisi, hristiyanı, ateisti, hindusu  Müslüman olarak da sadece bendeniz Gülmeyin  6 senedir her sabah işime önce besmele ile, sonra da benim burada ne işim var sorusuyla başlamışımdır Hakikaten benim burada ne işim vardır, Mesleğim öğretmenlikken, ben dizayn firmasında ne arıyorum Yıllarca çözemediğim bir bilmece olmuştur bu soru Kendime bu soruyu sormadığım bir Allah`ın günü olmamıştır
Bir gün sabah işe yine besmele ve yine aynı soru cümlesiyle başlamışken, bir başka departmandan çağrıldım Uzaktan gördüğüm, sonradan adının Raquel olduğunu öğrendiğim bir hanım karşıladı beni Bir değişiklik vardı halinde ilk bakışta anlayamadığım Hiç hal hatır sormadan konuya girdi ve bana kısaca, müslüman olmak istediğini, müslüman olarak sadece beni tanıdığını ve ona yardımcı olursa, minnettar kalacağını söyledi
Şaşkınlıktan küçük dilimi yuttuğumu sandım Çok mutlu oldum Hiç bir zahmet çekmeden, nimet ayaklarıma gelmişti Aynı zamanda bir hüzün kapladı içimi; ben nasıl olmuştu da böyle bir olayı kaçırmış, etrafımda olup bitenin farkına varamamış, birinin müslüman olma arzusuna bir katkıda bulunamamıştım  Sonra, nereden başlayacaktım, ne anlatacaktım, nasıl anlatacaktım  Ama bunları düşünmenin ne yeri ve ne zamanıydı, karşımda yardım bekleyen biri vardı ve ortada benden başka yardım edecek kimse de görünmüyordu Bir sineğin kanadına, Rabbim tonlarca yük yüklemişti 
Danıştığım imamlar, bana önce Allah ve Peygamber`den, sonra da namaz ve abdestten başlayacaksın, sonra gerisi gelir dediler Öyle de oldu, önce kitaplar, broşürler ve internetten linklerle yardımcı olmaya çalıştım 877-WHY-ISLAM sitesinden çok istifade ettim Size istediğiniz dilde Kur`an tercümeleri ve çeşitli islami konularda hazırlanmış broşürleri ücretsiz olarak gönderiyorlar
Raquel`in günler geçtikçe değiştiğini farketmemek mümkün değildi, yüzünde hidayetin belirtileri gün be gün belirmeye başlamıştı; yüzü masumlaştı, hali tavrı olgunlaştı, bakışları derinleşti, elbiselerinin kolları uzadı, saçı derlendi toparlandı Ondaki bu değişikliğin sebebini bilemeyenler, sadece "Raquel`de bir şeyler var, çok güzelleşti, çok değişti" demekten kendini alamıyorlardı Yaklaşık iki hafta sonra, kelime-i şahadet getirmeye hazır olduğunu söyledi New york'daki Mescidde ona bir tören düzenlediler, adına sertifika hazırladılar, hediyeler verdiler Kelime-i şahadet getirerek müslüman oldu ve müslümanlık sertifikasını aldı Elhamdülillah 
Raquel şimdi a`dan z`ye her şeyi öğrenmeye çalışıyor; iki müslüman karşılaşınca nasıl selam verirler, yemek yerken ne denir, eve nasıl girilir, helal nedir, namazda ne dua okunur  Onunla ben de öğreniyorum, herşeyi yeni baştan Ondaki öğrenme azmini ve duaları okurken dili dönmediği halde, tekrar tekrar okumaya çalıştığını gördükçe, ne büyük nimet içinde olup, bu nimeti idrakten mahrum olduğumuzu anlıyorum Halimiz tıpkı, üzeri türlü nimetlerle döşeli bir yemek masasından nasiplenemeyen zavallılara benziyor Es-selamu aleykum diyecekken, es-se-la-mu-a-ley-ku-mus-selam deyişi, benim selamımdan çok daha makbul, çok daha sevimli ve çok daha anlamlı geliyor bana Çünkü öyle içten söylüyor ki  
Sadece hristiyanların, yahudilerin mi gözleri perdelenmiş sanırsınız Benim yıllardır, nedenini göremediğim yüzlerce nimetle buluşturdu beni Rabbim Ben mi Raquel`in hayatına, yoksa o mu benimkine seçilmişti  Hangimiz, hangimizin hidayetine vesile olmuştuk?
Hayat, nerden gelip nereye gideceğini bilmeyenlere inanılmaz bir muammadır Hikmet sahibi akıllar, meseleyi başlangıçtan itibaren çözmüştür bile Raquellerden öğrenecek çok şeyimiz var Yeterki kitabı tersten okumayalım  
Rabia YENER
Yeni müslüman olanlara kitap tavsiyeleri;
Koran Book by Duaa Anwar
The Meaning of Holy Qur`an by Abdullah Yusuf Ali
The everything understanding İslam Book by Christine Huda Dodge
Elif Ba- Gateway to Arabic (Book 1, 2, 3, )
Faydalı Siteler;
877-WHY-ISLAM
http://www islamic-dictionary com/index php?word=thawab
Islamic Vocabulary
Raquel`in şehadet töreni videosu;
|