![]() |
Besmele Şuurunun Mü'mine Kazandırdıkları |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Besmele Şuurunun Mü'mine KazandırdıklarıBesmele Şuurunun Mü'mine Kazandırdıkları Besmele şuuru, bize şu anlayış ve davranışları kazandırır (kazandırmalıdır): Müslümanın her işi Allah'ın adıyla ve O'nun emir ve müsaadeleri doğrultusunda olmalı ![]() Müslümanın her işinde 'evvel Allah' olmalı ![]() ![]() Harama besmele çekilmeyeceği için, besmele çekemeyeceğimiz hiçbir işe girişmemeliyiz ![]() "Besmelesiz iş ebterdir, yok olmaya mahkûmdur" (İbn Mâce, hadis no: 1894) hadisinden anlıyoruz ki besmelesizler ve onların düzenleri devrilip yıkılmaya mahkûmdur ![]() Kesilirken besmele çekilmeyen her hayvan murdardır, pistir ![]() ![]() Besmele Allah'tan yardım dilemedir ![]() ![]() Müslüman, her türlü davranışa İslâmî ölçüler ışığında başlamalı, eylem, hizmet ve faâliyet yaparken ilâhî rahmet ve merhamet üzere bulunmalıdır ![]() ![]() Müslüman, bütün düşünce ve davranışlarında merhametle hareket etmek zorunda olduğunu besmeledeki rahmetle ilgili iki sıfatla idrak etmelidir ![]() Müslüman, besmeleyi hayatının tamamına yansıtmalıdır ![]() ![]() Besmele, müslümanın elini attığı her işte, adımını attığı her yolda Allah ile beraber olduğunun, O’nun yardımıyla iş yaptığının şuurunda olmasını sağlar/sağlamalıdır ![]() Besmelenin her işte sürekli tekrar edilmesi, Allah’ı zikir olduğu gibi, müslümanın Allah’la rahmet üzerine iş yapacağına, O’nun izin verdiği şekilde davranacağına dair sözleşme yenilemesidir ![]() Besmele, her işte Allah’tan yardım istemenin gerekliliğini, başarı ve zaferin Allah’a ait olduğunu unutmamak demektir ![]() Besmeleyle, yapılan işi kendi adımıza, fakat Allah’ın ismi ve izniyle, Allah'tan yardım dileyerek yaptığımızı belirtiyoruz ![]() Allah'ı yücelterek başladığımızda o iş, Allah için oluyor ![]() ![]() Şeytanın iğvâsına karşı direnme bilinci yenileniyor ![]() ![]() Allah'ın sözünü toplum hayatının dışına iten kökten laik anlayış reddedilmiş, tüm müşrikler ve putperestlere muhâlefet etmiş oluyor ![]() Mü'minler istiâze ve besmelenin şuuruna erdikleri gün, yeryüzünde hiçbir tâğutî iktidar gücünü muhafaza edemez ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Besmele Şuurunun Mü'mine Kazandırdıkları |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Besmele Şuurunun Mü'mine KazandırdıklarıBesmele; Kalkan! Koruyucumuz! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ama O'nun adiyla baslamak ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yolundan ayirmasin O bizleri! ![]() ![]() Bediüzzaman SaidNursi'nin sözleri akti yüregime ![]() ![]() "Besmele her hayrin basidir, biz dahi basta ona baslariz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu bir evliligie benzer benim icin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Rabbim! Besmelesiz adim attirmasin bize ![]() ![]() ![]() Allah'im razi olsun Biziz_Abla ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|